Alparslan değil sanki Köroğlu

Güncelleme Tarihi:

Alparslan değil sanki Köroğlu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2007 00:00

Kayseri’nin merkez Melikgazi İlçesi’ndeki Alparslan Mahallesi’ndeki parkta bulunan Sultan Alparslan’ın çalınan kılıcı bulundu, yerine takıldı ve yeni bir tartışma başladı.

26 Ağustos 1071 tarihinde Bizans İmparatoru Romen Diyojen’le girdiği Malazgirt Savaşı’nı kazanarak Türkler’e Anadolu kapısını açan Büyük Selçuklu hükümdarı Alparslan anıtının çalınan kılıcı Melikgazi Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlileri, kılıç ve Alparslan’ın sağ elini kaynak yaparak yerine taktılar. Alparslan Parkı’nda bulunan Selçuklu hükümdarı Alparslan anıtından çalınan kılıç, anıtla ilgili yeni bir tartışmayı başlattı. Parktan geçenlerden büyük bölümü heykeli ’Köroğlu’na benzeterek, öğrencilerin eğitim çalışması olarak yaptığı bu heykelin yerine, Sultan Alparslan’ın heybetini ve tarihi kişiliğini yansıtan bir heykel yaptırılmasını istedi.

ÖĞRENCİLER YAPMIŞTI

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise heykeli Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine yaptırdıklarını söyledi, "Hem öğrenciler eğitim yapmış oldu, hem de maliyet oldukça düşük gerçekleşti. Biz bu anıtın tıpa tıp Alparslan’a benzemesinden çok, bu ünlü hükümdarı çocuklara ve gençlere anımsatmak, adını parkla bütünleştirmek, büyük bir komutanının kafalarda yer etmesini, tarihe geçmiş komutanın hatırlanmasını amaçladık" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!