‘Alnını karışlarım’

Güncelleme Tarihi:

‘Alnını karışlarım’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2010 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, getirdiği “genel af” önerisi konusunda Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “siyasi rüşvet” suçlamasına sert yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, “Bu konuda beni suçlayamaz, alnını karışlarım” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Flash TV’de katıldığı programda özetle şunları söyledi: “Ben bütün eleştirileri saygıyla karşılayan birisiyim. Kimseye rüşvet vermek, dağıtmak amacım da yok. Ama Başbakan örnek istiyorsa eksi 15 derecede buzdolabını kim dağıttı? Artı 45 derecede Gaziantep’te kim kömür dağıttı? Bu rüşvet değil de ne. Benim laflarımı çarpıtmasını ben ona yakıştıramıyorum. Başbakan olduğu için yakıştıramıyorum. Ama Recep Bey yapabilir. Ama bu konuda beni suçlayamaz alnını karışlarım. Eğer benim ağzımdan ‘terörist affedilsin’ diye bir söz çıkarsın, ben siyaseti bırakırım.”
İmralı’yla pazarlık
BDP’nin boykot kararı konusunda da hükümete “pazarlık” suçlamasında bulunan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Boykot kararını neden verdiklerini anlamış değilim. Ödün bekliyorlar. AKP ödün verse ‘evet’ diyecekler. İmralı’yla görüşmeler yapıldı. Hemen çarpıttılar. ‘Devlet görüştü’ diyorlar. Başbakan’ın emriyle bürokratlar görüştü. Başbakan’ın danışmanı söyledi bunu. O görüşmenin içeriğinden de Başbakan’ın haberi var. Yol haritasını verdi zaten. ‘Devlet görüştü’ diyorsun. Hangi bürokrat buna cesaret edebilir? Birisi ancak izin alacak. Kimden? Hükümetten. Kimden? Recep Bey’den. Pazarlık ne oldu onu bilmiyoruz.” Kılıçdaroğlu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a üstün hizmet madalyası verilmemesi konusunda, “Bilmiyorum hangi gerekçeyle. Espri olarak söylüyorum. Herhalde muhtıra verseydi ona da üstün hizmet madalyası verirlerdi” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!