Almanya'yı Türk yönetmen temsil edecek

Güncelleme Tarihi:

Almanyayı Türk yönetmen temsil edecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2001 00:00


Süleyman SELÇUK / BERLİN
Haberin Devamı

51. Uluslararası Berlin Film Festivali bugün başlıyor

Açılışını Almanya Başbakanı Gerhard Schröder yapacağı 51. Uluslararası Berlin Film Festivali 'Berlinale' bugün başlıyor. Bu yıl Berlinale'nin uluslararası jürisinde Türk kökenli yönetmen Fatih Akın Almanya'yı temsil ediyor. 9 kişilik jürinin başkanlığını Titanic filminin yapımcısı Amerikalı ünlü sinema yıldızı William Mechanic yapıyor.

Uluslararası Berlin Film Festivali 'Berlinale' 7 Şubat Çarşamba günü başlıyor. Berlinale'nin açılışını Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ile birlikte Berlin'e hükümet eden Belediye Başkanı Eberhard Diepgen yapacak.

Festivalde 23 film yarışma bölümünde gösterilirken, uluslararası jüride Türk kökenli Fatih Akın Almanya'yı temsil ediyor. 'Altın Ayı' ödülünü alacakları belirleyecek olan 9 kişilik jürinin başkanlığını Titanic filminin yapımcısı Amerikalı ünlü sinema yıldızı William Mechanic yapıyor. Jüride İngiltere'den Jacqueline Bisset, İspanya'dan Diego Galan, Japonyalı Kyoko Hirano, Almanya'yı temsilen Fatih Akın, İtalya'dan Dario Argento, Çin'den Xie Fei, Brezilya'dan Hector Babenco ve Fransa'dan Dominique Blanc bulunuyor.

ÖZPETEK YARIŞMADA

Türk rejisör Ferzan Özpetek'in İtalyan yapımı ‘‘Le fate ignoranti’’ adlı filmi Berlin Film Festivali'nin yarışma bölümünde gösterime girecek. 20 yıldan beri Roma'da yaşayan Ferzan Özpetek, ilk filmi ile İtalya adına festivale katılıyor.

Başrollerini Margherita Buy, Serra Yılmaz, Stefaco Accorsi ve Andrea Renzi'nin paylaştığı 105 dakikalık film, Almanca alt yazılı olmak üzere İtalyanca gösterilecek. Türkçe adı 'Cahil Peri' olan filmin konusu ise şöyle: ‘‘İşçi semti olarak bilinen Ostiense'de yaşayan bir kadının kocası ölür. Kadın daha sonra ölen kocasının 7 yıl boyunca başka bir erkekle ilişkisinin olduğunu öğrenir. Eşinin iki ayrı yaşam sürdürdüğünü öğrenen kadın, ölen eşinin erkek arkadaşıyla tanışınca tüm hayatı da değişecektir.’’

BÜYÜK İLGİ

Jean-Jacques Annaud'un ‘‘Enemy At The Gates’’ adlı Amerikan yapımı filmin gösterilmesiyle başlayacak olan festivalde Almanya Başbakanı Gerhard Schröder bir konuşma yapacak ve başta jüri üyeleri olmak üzere festivale katılan ünlü film yıldızlarını selamlayacak.

18 Şubat'ta Stanley Kmubrick'in 'A Space Odyssey' adlı filmin gösterimiyle son bulacak olan festivalde ‘Altın Ayı’ ödülü için 23 film yarışacak. Öte yandan 16 filmin dünya prömiyerini yapacağı ‘Berlinale’de yarışma bölümüne katılmayan 9 film izlenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!