Almanya'dan hacker'lara karşı özel ekip

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan hackerlara karşı özel ekip
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 12:24

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti siber suçların önüne geçmek için özel bir heyet kurdu. Heyetin kurulmasında siber suçlardaki bariz artış etkili oldu.

Haberin Devamı

Eyalet İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre 2013 yılının ilk on ayı içerisinde sadece KRV sınırları içinde 23 bin 104 siber suç işlendiği öğrenildi. Geçtiğimiz yıl aynı tarihte bu rakamın 18 bin 831 olması siber suçların ulaştığı boyutları gözler önüne serdi.

Siber suçların büyük bir oranının bilgi-işlem değiştirme ve bilgisayar sabotajı olduğu belirtiliyor. Eyalet Suç Dairesi’ne geçtiğimiz yıl 200 şirket müracaat ederken, bu rakam bu yıl 500’e yaklaştı.

KRV İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, artık suç olaylarının birçoğunda modern bilgi ve iletişim araçlarının kullanıldığını söyledi. Jaeger, Eyalet Suç Dairesi’nin siber suçlar bürosundaki çalışmalarına 100 uzman polis, bilim adamı ve teknisyenin dahil edileceğini açıkladı. Ekipler, sanal ortamda suç işleyenlerin isimlerini tespit edecek.

Haberin Devamı

KRV Anayasa Koruma Dairesi Başkanı Burkhard Freier, şirketlerin bilgisayarlarına sızan casusların çoğu kez fark edilmediğini söyledi. Freier, şirketlere özel ve önemli bilgilerini internet bağlantısı olmayan bilgisayarlara yüklemelerini tavsiye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!