Almanya'dan çöp toplamaya geldiler

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan çöp toplamaya geldiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Marmara Bölgesi'nde meydana gelen depremin ardından, Almanya'nın Kassel Kenti Belediyesi daha önce kardeş belediye ilen ettiği İzmit'in Bekirpaşa Belediyesi'ne 4'ü Alman 1'i Türk, 5 kişilik temizlik ekibi gönderdi. Çöplerin toplanmasında çalışan 5 kişilik ekip, geceyi de çadırda geçiriyor.

Kassel Belediyesi personeli arasından Matthias Müller, Dirk Fleischer, Dirk Schwaıger, Andreas Schug ile bediyede çalışan gurbetçi Ahmet Özkara'yı merkez Bekirpaşa Belediyesi'nin temizlik ve diğer hizmetlerinde yardımcı olmaları amacıyla 10 gün önce İzmit'e gönderdi.

Her sabah Bekirpaşa Belediyesi'nin diğer temizlik işçileriyle birlikte verilen proramı uygulayan ve çöp toplayıp aynı zamanda araç bakımı işlerini de yapan Alman işçiler, geceleri de belediyenin verdiği çadırda kalıyor. Alman işçiler, ‘‘Burada çadırlarda kalan insanları gördükçe çok üzülüyoruz. Biz kardeşiz. Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Uzun süre burada kalmak istiyoruz’’ dediler.

Bekirpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Bayram Koç, ‘‘Çok çalışkan oldukları gibi mesai saati dışında bile iş yapıyorlar. Burada kendilerine gösterilen sevgi ve yakınlıktan da çok etkilendiler. Artık onlar bizden biri oldu’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!