Almanya'daki gururumuz

Güncelleme Tarihi:

Almanyadaki gururumuz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkü dünyasının ünlü bağlama ustası ve bestecisi Yavuz Top'un yeğeni Hasan Ali Mete, Almanya'nın aranılan oyuncuları arasında yer alıyor. Berlin'de yaşayan genç aktör, Almanya'da 15 yıldır başarıyla süren ‘‘Lindenstrasse’’ dizisinde doktor rolüyle ekrana geliyor. 1993 yılından beri tiyatro ve film çalışmaları yapan Mete, İstanbul Erkek Lisesi'ndeyken tiyatroya başlamış. Genç aktör, özellikle karakter rollerinde tercih ediliyor.

Mete, 1995 yılında yer aldığı ‘‘Moutainbike’’ isimli filmdeki rolüyle Nürnberg Film Festivali'nde ‘‘en iyi oyuncu’’ ödülünü aldı. Almanya'nn en sevilen polisiye dizisi ‘‘Tatort’’da da defalarca oynayan Hasan Ali Mete, Flirt, Ein Stück Vom Paradies (Cenneten Bir Parça), Boomtown X-Bar ve ünlü Alman oyuncu Marianna Segebrect ile birlikte oynadığı ‘‘Ohne Hose’’ isimli kısa metrajlı filmle eleştirmenlerin dikkatini çekti. Berlin'in yaptığı iş için biçilmiş kaftan olduğunu belirten Mete, dünyaya açılmayı da arzuladığını dile getirdi.

Halk müziğinin tanınmış ismi Yavuz Top'un yeğeni Hasan Ali Mete, karakter rollerinin en çok aranan aktörlerinden biri.

Aktörlükte iddialı

Oyunculuğu konusunda iddalı olduğunu vurgulayan Hasan Ali Mete, özellikle değişit tiplere girme konusunda çok başarılı. ‘‘Ben bana verilen her rolü oynarım’’ diye konuşan Hasan Ali Mete, ‘‘Almanya'daki oyunculuk ortamında bir Türk olarak kendi çabamla bu noktaya geldim’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!