Almanya'da zoofili tartışması

Güncelleme Tarihi:

Almanyada zoofili tartışması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2012 13:27

Almanya hükümeti hayvanları koruma kanunu kapsamında zoofiliyi (hayvanlarla cinsel ilişki) yasaklamaya hazırlanıyor. Ülkedeki 100 bin civarındaki zoofilden girişime tepki var.

Haberin Devamı

Zoofili, Almanya’da 1969 yılında yasal hale geldi. Hayvanseverler ülkedeki internet forumlarında son yıllarda zoofilinin yasaklanması için ateşli bir kampanya yürütüyordu.

Almanya Parlamentosu Tarım Komitesi Başkanı Hans-Michael Goldman, hükümetin hayvanların “kişisel cinsel faaliyetler için kullanılarak ya da üçüncü kişilere cinsel faaliyetler için kullandırılarak kendi türlerine uygun olmayan şekillerde hareket etmeye zorlanmasını” yasaklamaya hazırlandığını açıkladı.

Yasa tasarısı hayvanlarla ilişkiye girenler için 25 bin euroya kadar para cezası verilmesini de öngörüyor.

TEPKİ VAR
Almanya’daki zoofiller ise girişime tepkili. Zoofil örgütü ZETA’nın başkanı Michael Kiok, Spiegel’e yaptığı açıklamada, “Biz hayvanları keyif aracı olarak değil partner olarak görüyoruz. Onları hiçbir şeye zorlamıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Cinsel ilişkinin hayvanlar için aşağılayıcı olmadığını savunan Kiok, “İnsanlar bizim hayvanlara zarar verdiğimize dair sahte bir izlenim yaratmaya çalışıyor” diye konuştu.

Zoofili Fransa, İsviçre ve Hollanda gibi ülkelerde yasak. İsveç de yasağa hazırlanıyor. Ancak Kiok, “Danimarka’da hala yasal” dedi.

1940’lı yıllarda erkeklerin yüzde 5 ila 8’inin kadınların ise yüzde 3 ila 5’inin zoofil ilişkiler içinde olduğunu ifade eden Kiok, “Bu oranlarla bugün Almanya’da 1.6 milyon kişinin zoofil olması gerekirdi. Bu çok yüksek bir rakam ama benim tahminim 100 binin üzerindedir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!