Almanya'da Sivas Kangalı Davası

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Sivas Kangalı Davası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2014 13:53

ALMANYA’nın Augsburg kentinde iki Sivas kangal köpeğini iki hafta arabasında kapalı tutan adama 2 bin 400 euro ceza verildi.

Haberin Devamı

Augsburger Allgemeine gazetesinin haberine göre 32 yaşındaki bir kişi internet üzerinden satın aldığı iki Sivas kangal köpeğini iki hafta arabasına kapatıp aç susuz tuttuğu iddiasıyla yargılandı. Sanığın avukatı adamın hayvanları internet üzerinden satın alıp kafese kapalı olmaktan kurtardığını anlatırken bir havyan sever olduğunu kanıtlamaya çalıştı.

Tek odalı evinde yeri olmadığı için köpekleri araba tutmak zorunda kaldığını söyleyen sanık, "Ev sahibim istemediği için onları eski Mercedes’e saklamak zorunda kaldım" dedi. Sanık, köpeklerin aç susuz bırakılmaları konusunda ise işsiz olduğu için maddi sıkıntı içinde bulunduğunu o nedenle onlara yiyecek veremediğini savundu.

Bir kişinin ihbarı üzerine polisler tarafından aç, susuz ve araçta pislik içerisinde bulunan Sivas kangal köpekleri bir hayvan barınağına teslim edildi. Yargıç, sanığın 160 gün hapis cezasını günlüğü 15 Euro’dan 2 bin 400 Euro para cezasına çevirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!