Almanya'da çifte vatandaşlık çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada çifte vatandaşlık çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2014 17:04

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas "Bence çifte vatandaşlığın kabul edilmiş şekli de modern vatandaşlık hukuku için çok önemli bir dönüm noktası" dedi.

Haberin Devamı

"Die Welt" gazetesine açıklama yapan Maas, koalisyon sözleşmesinde çifte vatandaşlıkla ilgili kararların bundan sonra yapılacak çalışmaların temelini oluşturacağını söyledi. "Bence çifte vatandaşlığın kabul edilmiş şekli de modern vatandaşlık hukuku için çok önemli bir dönüm noktası" diyen Maas, bu konuda bazı olumsuzlukların da yaşandığını anlattı.

Bir süre önce hazırlanan taslak metne göre kişilerin Almanya'da büyümüş olmasını ispat etmesi gerektiğini ancak bunun kolay olmadığını belirten Maas, "Gereksiz bürokrasi engellerinin önlenmesi için bir yol bulacağız" ifadesini kullandı. Maas, yapılan çalışmaların sonunda çift vatandaşlık hakkı ile ilgili uygun bir çözüm bulacakları düşündüğünü belirtti.

Öte yandan, Baden-Württemberg Eyaleti Entegrasyon Bakanlığından yapılan açıklamada, eyaletin sınırları genişleyen bir çifte vatandaşlık girişiminden vazgeçmeyeceği belrtildi.

Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz ve Schleswig-Holstein eyaletleri, hükümetin koalisyon sözleşmesinde çifte vatandaşlıkla ilgili kararların genişletilmesi kapsamında, Almanya'da doğmuş bütün çocuklara, yurt dışında büyümüş olsalar dahi çifte vatandaşlık hakkı verilmesi için bir süre önce çalışma başlatmıştı.

Bu kapsamda söz konusu eyaletler, hazırlayacakları yasa tasarısını Eyalet Temsilcileri Meclisi'ne sunacaklar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!