Almanya'da ayakkabı atölyesinin üstüne müze kurdular

Güncelleme Tarihi:

Almanyada ayakkabı atölyesinin üstüne müze kurdular
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2014 13:29

Almanya'nın Frankfurt kentinde bir ayakkabı atölyesinin üstünde oluşturulan 50 metrekarelik müzede dünyanın en küçük çekicinin de arasında olduğu yüzlerce çekiç sergileniyor.

Haberin Devamı

Frankfurt Merkez Tren İstasyonu yakınlarındaki Münchener Caddesi'nde çeşitli ülkelerden getirilen çekiçlerin sergilendiği 50 metrekarelik müze her gün onlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Almanya'daki 3 çekiç müzesinden biri olan ve bir ayakkabı tamir atölyesinin üstt katında oluşturulan müzede dünyanın en küçük çekici de yer alıyor.

Müzede sergilenen çekiçler arasında daha önce hiçbir yerde kullanılmamış olan camdan bir çekiç de bulunuyor. Berlin Duvarı'nın yıkılmasında kullanılan bir çekiçler ile duvardan parçaları da müzede sergileniyor. Girişin ücretsiz olduğu müzenin kurucusu 61 yaşındaki koleksiyoncu ve yazar Oskar Mahler, ziyaretçilere sergilenen çekiçlerin hikayelerini anlatıyor.

Mahler, , müzede çeşitli ülkelerden gelen çekiçlerin bulunduğunu ancak bugüne kadar Türkiye'den henüz müzeye çekiç gelmediğini, hediye etmek isteyen olursa gönderilen çekici müzede sergileyebileceğini söyledi.

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2006'da rahatsızlanarak mahsur kaldığı makam aracından çıkarılmasında kullanılan balyozu müzemde sergilemek isterim" diyen Mahler, "Böylece o balyozu burada sergilendiğimi duyan birçok Türkiye kökenli insanın burayı ziyaret edeceğini ve balyozu görmek isteyeceğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Çocukluğundan bu yana çok meraklı bir yapıya sahip olduğunu ve çekici bir sanat aleti olarak gördüğünü ifade eden Mahler, "Bir taş ve sopayı insanlar bunları ayrı ayrı kullandılar ama bir kişi ilk kez olarak bunları bir araya getirip yeni bir şey yani çekici yaptı. Bu alet, hem iş yaşamında hem de sanat eserlerinde kullanıldı" dedi.

Mahler, geçmişte cinayette kullanılan bir çekicin de müzeye hediye edilmek istendiğini ancak kendisinin bunu kabul etmediğini dille getirdi. Sekiz yaşından beri ekici kullanarak birçok şey yaptığını anlatan koleksiyoncu Mahler,
dünyanın birçok şehrinde açılan sergilere katıldığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!