Almanya'da aşırı sağcı NPD devlet desteği alamayacak

Güncelleme Tarihi:

Almanyada aşırı sağcı NPD devlet desteği alamayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 17:24

Almanya Federal Anayasa Mahkemesi, hatalı hesap raporları nedeniyle 2007'de verilen 1,27 milyon avroluk cezayı ödemeyen Milliyetçi Demokratik Parti'nin (NPD) devlet desteğine el konulmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Mahkeme, 15 Kasım'da devletin siyasi partilere yapacağı maddi destek kapsamında NPD'nin alacağı 300 bin avronun, 2007'de hatalı hesap raporları nedeniyle NPD'ye verilen 1,27 milyon avro cezadan düşülmesine hükmetti. Söz konusu para cezasının NPD'nin devletten üç ayda bir alacaği paralarla ödeneceği öğrenildi.

NPD'ye, 2007 yılında hatalı hesap raporları nedeniyle 1,27 milyon avro para cezasına verilmiş, bugüne kadar da ceza ödenmemişti. NPD, bu karara anayasaya aykırılık itirazında bulunmuştu. Daha önce de Federal Meclis, para cezasını ödememesi nedeniyle NPD'ye ödemelerin durdurulması kararını almıştı.

NPD, bu cezanın anayasaya aykırı olduğunu belirterek Almanya Federal Anayasa Mahkemesinde dava açmıştı.

Maddi sıkıntılarla mücadele eden Almanya Milliyetci Demokratik Parti yıl başında Berlin bürosunda çalışan toplam 7 kişiyi işten çıkarmış ve son genel seçimlerde yüzde 1,3 oy almıştı. NPD'de diğer partiler gibi devlet tarafından üçda bir maddi destek alıyor. NPD'nin yıllık yaklaşık 1,2 milyon avro yarım aldığı bildirildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!