Almanya Liyakat Nişanı İzmirli eğitimciye

Güncelleme Tarihi:

Almanya Liyakat Nişanı İzmirli eğitimciye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 13:09

İzmir'deki TAKEV Okulları’nın Genel Müdürü Gönül Ketenci, Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından Federal Liyakat Nişanı ile onurlandırıldı.

Haberin Devamı

İzmir’de üç kampüste, ilk, ortaöğrenim, Anadolu ve Fen Lisesi eğitimi veren TAKEV Okulları’nın Kurucu Genel Müdürü Gönül Ketenci’ye Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı verilmesi töreni

Almanya Liyakat Nişanı İzmirli eğitimciye
Almanya’nin İzmir Başkonsolosluğu’nda yapıldı. Ketenci’ye nişanı, Başkonsolos Thomas Gerlach tarafından takdim edildi. Başkonsolos Thomas Gerlach, nişanın politik, ekonomik, kültürel ve manevi alanlardaki başarılan ödüllendirmek üzere Federal Almanya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından verildiğini belirterek, Gönül Ketenci’nin liyakat nişanına uzun yıllar Türkiye -Almanya ilişkilerinde özellikle eğitim ve kültür alanında yaptığı çalışma ve katkılardan dolayı layık görüldüğünü söyledi. Başkonsolos Gerlach, "Sayın Ketenci, 2001 yılından bu yana TAKEV Okulları Genel Müdürlüğü görevini başarıyla yürütüyor. Bu görevleri çerçevesinde TAKEV konseptinin başarı ortağı olmuş ve bir çok çift dili aktiviteler ve Alman Kültürünü tanıtmaya yönelik okul içi etkinliklerle TAKEV Okullarıyla adeta Almanya - Türkiye arası harika bir kültürel köprü inşa etmiştir" dedi.

Haberin Devamı

İlk çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği ve büyük bir sevgi ile bağlı olduğu Almanya Cumhurbaşkanı tarafından Liyakat nişanı ile onurlandırılmaktan büyük onur duyduğunu söyleyerek nişanı teslim alan Gönül Ketenci ise törende duygusal anlar yaşadı.

Ketenci, ülkesine aşık, milli kimliği ile gurur duyan aydın bir Türk kadını olarak Alman kültürüne ve Almanya’ya olan bağının yıllar içinde artarak büyüdüğünü, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iki ülkenin kültürel ilişkilerine katkı koymak için çalışacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!