Almanya ile 15 Temmuz polemiği: Siz bu işin neresindesiniz

Güncelleme Tarihi:

Almanya ile 15 Temmuz polemiği: Siz bu işin neresindesiniz
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 21:17

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişiminden Fetullah Gülen Terör Örgütü’nün (FETÖ) sorumlu olduğuna dair kanıt bulunmadığını söyleyen Almanya Federal Haberalma Servisi (BND) Başkanı Bruno Kahl’e tepki gösterdi. Işık, “Ya bu adamın iki gözü birden kördür, iki kulağı birden sağırdır ya da arzu ettikleri bir işin gerçekleşmemiş olmasından dolayı failleri gizleme ihtiyacı hissediyordur. Acaba siz bu işin neresindesiniz?” diye sordu. Işık, Kanal 7 TV’de katıldığı yayında şunları söyledi:

Haberin Devamı

FAİLİ GİZLEME ARAYIŞI

“Bunu nasıl görememişler anlamak mümkün değil. Tabii sayın Kılıçdaroğlu’na sorsalardı, sayın Kılıçdaroğlu, ‘Evet, bu darbenin arkasında FETÖ var’ derdi. Hatta hiç Kılıçdaroğlu’na bile gelmeden, yanlarında Can Dündar var, ona sorsalardı çok rahatlıkla ‘Evet, bu işin arkasında FETÖ var’ diye söylerdi. Bu biraz da faili gizleme, örtbas etme, işi faili meçhul bırakma anlayışının herhalde bir tezahürü.

İŞBİRLİĞİ Mİ YAPTINIZ?

Bir de tabii 15 Temmuz’un başarısız olmasından Avrupa’da bazı merkezler özellikle hoşnut olmadılar, memnuniyet duymadılar. Onlar böyle bir darbe girişiminin başarılı olmasını herhalde bekliyorlardı. Eğer Alman istihbaratının başındaki kişi, ‘Biz burada FETÖ’yü göremedik’ diyorsa ya bu adamın iki gözü birden kördür, iki kulağı birden sağırdır ya da arzu ettikleri bir işin gerçekleşmemiş olmasından dolayı failleri gizleme ihtiyacı hissediyordur. Bunun başka izahı olmaz. Bu da herkesin aklına şu soruyu getirir: Acaba işbirliği mi yaptınız? Siz bu işin neresindesiniz?

Haberin Devamı

YOKSA KUŞKUMUZ ARTAR

Bir ülkenin, Almanya’nın istihbarat şefinin böyle bir açıklama yapması Almanya üzerindeki şüphelerin son derece artmasına ve ‘Bu darbenin arkasında acaba Alman istihbaratı var mı?’ sorusunun sorulmasına sebep olur. Alman halkı ve Alman siyasetinin bu açıklamayı yapan kişiyi ciddi derecede sorguya çekip, ‘Sen ne yapmak istiyorsun?’ diye bir sorması gerektiğini düşünüyorum, Alman siyasetinin bunu mutlaka yapması lazım yoksa bu darbenin arkasında Alman istihbaratının da olduğuna yönelik Türkiye’deki kuşkular iyice artacak demektir.”        

‘AVRUPA’DA FETÖ’YÜ AKLAMA OPERASYONU’

m Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da BND Başkanı’nın açıklamasıyla ilgili şöyle konuştu: “FETÖ’ye kimlerin arka çıktığını göstermesi açısından çok ibretlik bir tablo bu. Siz en son BND Başkanı’nın ne zaman açıklama yaptığını duydunuz? Bu konuda Alman istihbaratı, BND Başkanı’nın çıkıp açıklama yapması, bu çok yönlü okunması gereken bir şeydir. Bu Avrupa’da FETÖ’yü aklama operasyonudur. Bu, Almanya devletinin nasıl dolaylı yollardan PKK’ya arka çıkıyorsa aynı şekilde FETÖ’ye de arka çıkacağının işaretedir. Demek ki Türkiye’ye karşı kullanacakları elverişli enstrümanlar bunlar.”

Haberin Devamı

Almanya ile 15 Temmuz polemiği: Siz bu işin neresindesiniz

NE DEMİŞTİ

ALMANYA’nın dış istihbarat teşkilatı Federal Haberalma Servisi’nin (BND) Başkanı Bruno Kahl, Der Spiegel’e verdiği röportajda, Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Gülen yapılanmasının olduğu konusunda kendilerini çeşitli yollardan ikna etmeye çalıştığını ancak bunun şu ana kadar gerçekleşmediğini söyledi. Kahl, “Gülen yapılanması dini ve seküler eğitim için bir araya gelmiş sivil bir oluşum. Bunlar arasında dershaneler, Erdoğan güçleriyle yıllarca ortak çalıştıkları eğitim kurumları var. Önemsenemeyecek bir azınlık değil” demişti.

        

BAKMADAN GEÇME!