Almanya Cumhurbaşkanı, Türk yazarın boynuna neden sarıldı

Güncelleme Tarihi:

Almanya Cumhurbaşkanı, Türk yazarın boynuna neden sarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2009 00:00

Cep telefonumda mutluluğu her kelimesinden, her harfinden anlaşılan bir yazar mesajı. Nasıl olmasın ki?

Koskoca Almanya Cumhurbaşkanı boynuna sarılıp yaptığı konuşmayı çok beğendiğini söylemiş ve geçmiş olsun dileklerini iletmiş. Ayrıca Cumhurbaşkanının bürosunda çalışanlar da kitaplarını okuyor.
Evet, mesajı atan yazar Aslı Erdoğan.
Almanya Cumhurbaşkanı Hörst Köhler’in ev sahipliğini yaptığı İnsanlık ve Modernite başlıklı konferansa katıldı geçtiğimiz hafta. Farklı kültürlerin ve dillerin diyaloğunu hedefleyen konferansların sonuncusuna katıldı Aslı Erdoğan. Berlin Schloss Bellevue’de (Bellevue Şatosu) gerçekleştirilen konferansı Cumhurbaşkanın da bizzat izlemiş.
Modernite Biçimleri ve Modernite Üzerine Görüşler temalı panellerde Aslı Erdoğan dışındaki konuşmacılar Tomas Halik, Rajendra Pachauri, Saskia Sassen, Aminata Sow Fall ve Tu Weiming.
Aslı Erdoğan’ın buradaki konuşma başlığı ise Modernite ve Tinsellik’ti. İşte bu konuşmanın ardından kalkıp Aslı Erdoğan’ı tebrik etmiş Köhler.
Boynundaki bir rahatsızlık nedeniyle boyunluk kullanmak zorunda kalan Erdoğan’ın rahatsızlığıyla da yakından ilgilenip geçmiş olsun dileklerini iletmiş.
Bütün bu ilgi havalara uçurmuş doğal olarak Erdoğan’ı. O da yazdığı mesajlarla duygularını Türkiye’deki tanıdıklarıyla paylaşmak istemiş.

Teyzem ÇOK Merak edİyor

Geçen hafta, St. Antuan’daki Bach Günleri konserlerden birine son anda yetiştim. Kilisenin tahta sırasının ortasında bir zamanların çok ünlü medya ve banka patronu oturuyordu. Yanında genç ve güzel bir Uzakdoğulu kadın, diğer yanında ise tonton bir teyze... Hemen takibe aldım. Konser arasında, arka sıralardan gelen bir dinleyici, sıranın başındaki boşluğa oturmak isteyince bizim medya patronu yanındaki Uzakdoğulu kadına “Yalnız mısınız, gelecek var mı” diye sordu. Aralarında bu vesileyle başlayan sohbet devam etti. Neredeyse aksansız, akıcı Türkçe konuşan kadın, Japon bir avukattı. Bir ara bizim medya patronu Japon avukata “Teyzem merak ediyor, sizin gibi güzel bir hanım, konsere nasıl tek başına gelir, nasıl yalnız olabilir” diye sordu... Gülümseyerek “Henüz kimseyi bulamadım” diye yanıtladı Japon avukat. “Umarım bu konser bir vesile olur” diye cevapladı bizim patron. Sonra anladım ki sıranın başında oturan tonton kadın, bizim patronun teyzesi. Konser çıkışında bizim patron, Japon avukatın kartını rica etti. Şimdi merak ediyorum. Bizim medya patronu Japonya’da gazete, TV yayıncılığına mı başlayacak?

CHP'den alternatif 2010 etkinliği

Önceki gün yolda yürürken gördüm afişi. Şartlanmışım ya, “2010 Kültür Başkenti” yazısını görür görmez dikkatimi çekti. Meğer bu alternatif olanıymış.
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı Alternatif 2010 Avrupa Kültür Başkenti Etkinlikleri yazıyordu afişte. Ancak onlarınki şehzade sünneti, demirhindi şerbet şenliği falan değil, en temelden, eğitimden başlamışlar işe. Evde İngilizce eğitimi kampanyası başlatmışlar. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın internet sitesine girdiğinizde ayrıntılı bilgiyi alıyorsunuz zaten. Ben de detaylarını oradan öğrendim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!