Alman'da 18 kentte göçmenlerle uyum sözleşmesi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanda 18 kentte göçmenlerle uyum sözleşmesi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2011 19:30

Alman hükümeti tarafından ülkeye yeni gelecek olan göçmenler için model proje olarak başlatılacak "Uyum sözleşmesi" uygulaması, 18 kentte yapılacak.

Alman hükümetinin uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, yaptığı yazılı açıklamada, bugünden itibaren 18 kentte uyum sözleşmelerinin deneneceğini bildirdi.

Böhmer, kişisel olarak yapılacak sözleşmelerde göçmenlerin ne gibi ön şartlara sahip oldukları, dil ve meslek eğitimlerinde veya çocuk bakımı konusunda ne gibi yardıma ihtiyaç duyduklarının yer alacağını ifade etti.

Sözleşmelerin göçmenlerin hızlı ve başarılı bir şekilde topluma uyum sağlamaları için bir pusula niteliğinde olduğunu belirten Böhmer, böylelikle Almanya'ya gelen ve uzun zamandan beri bu ülkede yaşayan göçmenlerin kendilerinden somut olarak ne beklenildiğini öğrenme fırsatı bulacaklarını, diğer yandan da Alman tarafının bu ülkeye katkı sağlamak isteyenlere elini uzatacağını kaydetti.
Model projenin 1,5 yıl süreceği ve Berlin eyaletinde Tempelhof-Schöneberg ilçesinde, Baden-Württemberg eyaletinde Freiburg ve Stuttgart'ta, Bavyera'da Nürnberg ve Münih'te, Hamburg eyaletinde Wilhelmsburg ilçesinde, Hessen eyaletinde Wiesbaden ve Wetzlar kentlerinde Aşağı Saksonya eyaletinde Hannover ve Göttingen'de, Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde Hamm ve Essen'de Rheinland-Pfalz eyaletinde Koblenz'in Mayen bölgesinde ve Ludwigshafen kentinde, Schleswig-Holstein eyaletinde Neumünster kentinde, Saksonya'da Leipzig'de, Sachsen-Anhalt eyaletinin Stendal kentinde ve Saarland eyaletininde Saarbrücken kentinde yapılacağı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!