Almanca din dersi öğretmeri oldular

Güncelleme Tarihi:

Almanca din dersi öğretmeri oldular
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2007 19:58

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Osnabrück Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca din dersi verecek öğretmenleri yetiştirdi. Bir pilot proje çerçevesinde üniversite öğrencileri ile halen öğretmenlik yapan 24 Türk genci, üniversitenin sunduğu kursu başarıyla tamamlayarak Almanca İslam din dersi öğretmenliği sertifikası aldılar.

Değişik branştan öğretmenler ile Osnabrück Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin katıldığı kurs iki yıl sürdü. Aşağı Saksonya Kültür Bakanlığı tarafından finanse edilen proje Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından da desteklendi. Öğrenciler iki yıl boyunca internet ortamında ve konferans şeklindeki derslerle İslamiyet konusunda uzmanlaştılar. Yaz tatillerinde ise Türkiye'de düzenlenen yaz akademilerine katıldılar. Mezunlardan Mehmet Aygül, kendisinin de öğretmen olduğunu belirterek, “Bir çok arkadaşımız halen Türkçe öğretmeni olarak görev yapıyor ve öğrencilerine İslam dersi veriyorlar. Ancak bu kurslarla sertifikalı öğretmenler olduk. Öğretmen adayı arkadaşlar da görev alacakları okullarda Alman din dersi verecekler” dedi.

 

GELECEK YIL RESMİLEŞİYOR

Haberin Devamı

Üniversitede pilot proje olarak uygulamaya başlanan kursların 2008 yılı eğitim ve öğretim döneminde üniversitenin resmi müfredatına alınacağı bildirildi. Sertifika töreninde karnelerini Prof. Dr. Martina Blasberg-Kuhn ve proje yöneticisi Pof. Dr. Peter Graf'tan alan genç öğretmen adayları görevlendirilecekleri okullarda Müslüman çocuklara Almanca İslam din dersi verecekleri için mutlu olduklarını söylediler.

CEMAATLERLE BELİRLENDİ

Almanca İslam din dersi verecek öğretmenlere özellikle Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletlerinde büyük gereksinim olduğunu dile getiren Prof. Graf, İslam pedagojisinin ders içeriğinin Müslüman cemaatler ile birlikte belirlendiğini söyledi. Eyalet Eğitim ve Araştırma Bakanlığı'nın dört yeni profesör atayacağını kaydeden Prof. Graf, bu profesörlerin kıyaslamalı İslam pedagojisi, genel din bilimleri, Kuran-Arapçası ve İslami bilim alanlarında uzman olacaklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

FOTO ALTI: Osnabrück Üniversitesi'nde düzenlenen törende Türk kökenli Alman din dersi öğretmenleri sertifikalarını aldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!