Alman Yeşiller: Türkiye'nin AB süreci devam etmeli

Güncelleme Tarihi:

Alman Yeşiller: Türkiyenin AB süreci devam etmeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2007 13:26

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisinin Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Jürgen Trittin, Türkiye'nin AB üyelik sürecinin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Amanya'nın eski Federal Çevre Bakanı olan Trittin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin AB üyeliğini savundu ve Hristiyan Sosyal Birlik Partisinin (CSU) bu konudaki olumsuz görüşlerini eleştirdi.

Türkiye'nin modern ve demokratik bir ülke olmasının, vatandaşlık, kadın, etnik azınlık ve dini cemaat haklarına saygı duyulmasının, AB'nin de çıkarına olduğunu ifade eden Trittin, “Türkiye'nin AB üyelik süreci devam etmeli” şeklinde görüş belirtti.

Bu konuyla ilgili olarak CSU Federal Meclis Grubu Başkanı Peter Ramsauer'in “zik zak” tutumunu da eleştiren Trittin, Ramsauer'in “Türkiye'nin her türlü şekilde itilmesi reform düşmanı güçlere yarayacaktır” şeklindeki sözlerine katıldığını, ancak Türkiye'nin üyeliğine “AB'nin Batılı Hristiyan öncü kültür anlayışıyla bağdaşmadığı” gerekçesiyle karşı çıkmasının da kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin çoktan sahip olduğu “imtiyazlı ortaklık” gibi bir öneriyle de Ramsauer'in, Türkiye'deki reform karşıtı güçleri desteklediğini belirten Trittin, şunları kaydetti:
“Her kim modern ve demokratik bir Türkiye istiyorsa tam üyelik hedefiyle dürüst ve adil müzakerelerden yana olmalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!