Alman yargıçtan cesur vize kararı

Güncelleme Tarihi:

Alman yargıçtan cesur vize kararı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2012 00:00

Almanya’nın Passau kentinde 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi, kaçak olarak Almanya’ya girdiği için sınırdışı hapsine alınan bir Türk vatandaşı hakkındaki tutukluluk kararını, Türklere vize tartışmalı diyerek kaldırdı.

Passau Mahkemesi’nin 17.7.2012 tarihli kararında, Avrupa Adalet Divanı’nın 2009 Soysal kararından hareketle Almanya’da farklı mahkemelerin Türklerin turist vizesinden muaf oldukları ve 3 ay Almanya’da vizesiz kalabilecekleri yönünde kararlar aldıkları vurgulandı.
Özellikle Münih’teki Bavyera İdari Mahkemesi’nin 2011 tarihli kararında Türklere vize muafiyeti görüşünün açıkça belirtildiği kaydedildi. Bu haberlerin Alman ve Türk basınında yoğun olarak yer aldığına işaret edilen Passau Mahkemesi’nin kararında, Spiegel Dergisi’nin ve “Süddeutsche Zeitung” Gazetesi’nin haberlerinde “Prensip olarak Türk turistlere vize uygulaması Avrupa hukukuna aykırı” denildiğinin altı çizildi. Mahkeme, sanığın bu haberlere inanmış olabileceğini, dolayısıyla bir kasıtın bulunmadığına hükmetti.
Avusturya’ya kaçak giriş yapan ve 8 ay burada yaşayan Türk, bir akrabasının ziyaret için geldiği Almanya’dan Avusturya’ya dönerken 21 Haziran’da yakalanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!