Alman usulü kurultay teklifi

Güncelleme Tarihi:

Alman usulü kurultay teklifi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 01:17

CHP’nin tarihi kurultayına Almanya’daki sol partilerin Türk kökenli temsilcileri de katıldı.

Almanya’da 2005-2009 yılları arasında Sol Parti’den (Die Linke) milletvekili olan Prof. Dr. Hakkı Keskin ile Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) göçmenler komitesi üyelerinden Dr. Ertekin Özcan, CHP’nin 33. Kurultayı’nı izledi. CHP’deki yeni yönetime, Alman solunun dayanışma dileklerini ilettiklerini belirten Keskin, kurultay salonunda yaşanan aksaklıkları ve organizasyon bozukluklarını tek tek tespit ettiğini söyledi. Keskin sözlerini şöyle sürdürdü:

Tecrübelerimizi paylaşırız

“Gazetelerde dile getirilen kurultaydaki düzensizliği kendimiz de yaşadık. Yeni bir çehreye kavuşan CHP’nin bundan sonraki kurultaylarının, daha modern anlayışla düzenlenmesi gerekir. Tecrübelerimizi CHP ile paylaşmaya hazırız. Konuyu genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşeceğiz. Almanya’da bu tür organizasyonların ne şekilde yapıldığını, ne tür modern teknolojik imkanların kullanıldığını anlatacağım. CHP sadece siyasi anlayışta değil, kurultayların düzeniyle de farklılığını, Türkiye’nin modern yüzünü göstermeli. Türkiye’de diğer siyasi partilere de örnek olmalıdır.”

Alman solu

Alman Sol Parti (Die Linke) üyesi Prof.Dr. Hakkı Keskin (solda) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi Dr. Dr. Ertekin Özcan, CHP’nin iki gün süren tarihi kurultayını birlikte izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!