Alman polisini ÅŸaÅŸkına çeviren soygun

Güncelleme Tarihi:

Alman polisini şaşkına çeviren soygun
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 16, 2013 00:00

Almanya'nın başkenti Berlin, ilginç bir soyguna sahne oldu. Kimliği belirsiz soyguncular, Steglitz semtindeki Volksbank şubesine komşu olan binanın otoparkından 30 metre tünel kazarak girdi. Olay akıllara Woody Allen'ın "Small Time Crooks" adlı filmini getirdi.

Haberin Devamı

Berlin polis sözcüsü Zismar, olayla ilgili Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Soyguncuların tünel kazarak girdikleri bankanın kasa bölümünden ne kadar para veya mücevher çaldıkları konusunda, soruşturmanın güvenliğini tehlikeye sokmamak için bilgi veremeyiz. Ancak bunun bir kişinin, bir gecede yapacağı bir iş olmadığını söyleyebiliriz" dedi.

Tünelin başladığı yer altı otoparkında dün sabah saat 06.00 sularında çıkan yangın sonucu soygunun farkına varıldığını belirten polis sözcüsü, "İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için gittikleri olay yerinde, 30 metre uzunluğunda olan tüneli fark ettiler. Soyguncuların, bankanın kasa bölümünde de yangın çıkararak izlerini yok etmeye çalıştıklarını düşünüyoruz" diye konuştu.

Bankadaki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerin incelendiğini ifade eden polis, Wrangel ile Schloss caddelerinin kesiştiği köşede bulunan banka şubesindeki anahtarlı kasaların büyük bir bölümünün kırılarak açıldığını ve içlerinin boşaltıldığını söyledi. Polis, izlerini silen soyguncuların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

FÄ°LMDEKÄ° SOYGUNCULAR BAÅžARILI OLAMAMIÅžTI
Berlin'deki bu soygun, Woody Allen'ın 2000 yapımı "Small Time Crooks" (Küçük Sahtekarlıklar) isimli komedi filmini hatırlattı.

Filmde, Allen tarafından canlandırılan Ray Winkler ve arkadaÅŸları soymayı planladıkları bir bankayla aynı sokakta bir kurabiye dükkanı açarlar. Kafadarlar bu dükkandan bankanın kasasına doÄŸru tünel kazmaya devam ederken, Winkler'ın eÅŸinin yaptığı kurabiyeler müşteriler tarafından çok tutulur ve dükkan Winkler ve arkadaÅŸlarını kısa sürede ÅŸehrin en çok kazanan giriÅŸimcileri haline getirir. Kurabiyeci dükkanı para basmaya devam ederken, acemi soyguncuların kazdığı tünelin ucu bankaya deÄŸil, bir elbise maÄŸazasına çıkar.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!