Alman Başkan'dan Tunceli'de kültür merkezine yardım

Güncelleme Tarihi:

Alman Başkandan Tuncelide kültür merkezine yardım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2006 12:12

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yapımı süren "Christian Ude Kültür Merkezi"ne yardımlar devam ediyor.

Haberin Devamı

Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde inşaatı devam eden ve kendi adını taşıyan "Christian Ude Kültür Merkezi" için yardım edenlere teşekkür etti.

Deutsche Post Yönetim Kurulu da aldığı kararla merkeze 5 bin avro maddi destek verdi. Deutsche Post Yönetim Kurulu adına Münih Belediye Başkanı Ude'yi makamında ziyaret eden Özkan Öztürk, "Pülümür'de böyle bir kültür merkezinin inşaatı bizi etkiledi. Ude adını taşıması ayrı bir güzellik. Deutsche Post olarak bu güzelliğe, dostluğa katkı sunduk" dedi.

Almanya'da yaşayan Pülümürlü iş adamı Turabi Yıldız da 5 bin avroluk bir çeki Belediye Başkanı Ude'ye vererek, "Sizi Pülümür'de görmek bizi ayrıca duygulandırıyor. İnançlar ve kültürler arasında çok önemli bir köprü vazifesi görüyorsunuz. Pülümür'de yapımı devam eden bu kültür merkezi çok sayıda kişiye örnek olmalı. Pülümür halkı bunu gösterdi. Umarız kültür merkezi kısa sürede açılır ve hep beraber bu mutlu anı yaşarız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ude de bağışlar karşısında çok duygulandığını ifade ederek, "Bu çok güzel bir duygu. Pülümürlülerin yurt dışında da birbirine bu kadar bağlı olmaları, kendi değerlerini kaybetmeden yaşadıkları toplumla bu kadar uyum sağlamaları çok güzel bir örnek. Benim evime her yıl Noelden önce Türkler, sonra sonra Noel Baba gelir" dedi.

Türk Alman Dostluk Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç da Deutsche Post yetkililerine ve iş adamı Turabi Yıldız'a teşekkür ederek, "Bu bağışlar kültür merkezimizin bir an önce bitmesi için çok önemli. Amacımız 2007 yılında eksikliklerimizi gidererek, kültür merkezinin açılışını yapmaktır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!