Alman bakandan DavutoÄŸlu'na Libya telefonu

Güncelleme Tarihi:

Alman bakandan DavutoÄŸluna Libya telefonu
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 15, 2011 00:00

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davuoğlu'na, Bingazi'deki durum hakkında bilgi verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada,  Westerwelle'nin Davutoğlu'nu telefonla arayarak, seçimlerde elde ettiği başarıdan dolayı kutladığı ve Davutoğlu'na, Bingazi'ye yaptığı ziyaretin sonuçlarıyla ilgili olarak bilgi verdiği belirtildi.
       Â
Westerwelle'nin görüşmede ayrıca, Suriye yönetiminin, kendi halkına yönelik şiddete bir an önce son vermesi ve diyalog arayışına girmesi için BM Güvenlik Konseyi'nden hızlı ve güçlü bir sinyal gelmesi gerektiğine inandığını söylediği ifade edildi.
       Â
Bakan Davutoğlu'nun Türkiye-Suriye sınırındaki mültecilerin durumu hakkında bilgi verdiği, Westerwelle'nin de Alman hükümetinin Suriyeli mülteciler  için Türkiye'ye destek teklifini yinelediği kaydedildi.
       Â
ALMANYA VE KANADA DA MUHALİFLERİ TANIDI

Haberin Devamı

Westerwelle, Bingazi ziyaretinin ardından ülkesinin Libyalı muhaliflerin kurduğu Ulusal Konseyi, halkın meşru temsilcisi olarak resmen tanıdığını açıkladı.
 
Muhaliflere Berlin'in tam desteğini ileten Westerwelle, muhaliflerin kurduğu Ulusal Konseyi, ülkenin meşru temsilcisi olarak tanıdıklarını söyledi. Almanya, böylece Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Katar, İngiltere, İtalya, Gambiya, Malta, Ürdün, Senegal, İspanya, Avustralya ve ABD'den sonra Konseyi tanıyan 13'üncü ülke oldu.

Alman bakan, Libyalı yetkililerle birlikte Bingazi'de Almanya'nın bağlantı bürosunun da açılışını yaptı.

Ulusal Konsey'in Dışişleri Bakanı Ali El İssavi ile bir araya gelen Westerwelle, Almanya'nın, NATO'nun Muammer Kaddafi'ye karşı başlattığı operasyona katılmasa da, insani yardımlara destek vereceğini dile getirdi.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird de ülkesinin NATO'nun Libya'daki misyonuna katılımının süresinin uzatılmasını istemek amacıyla Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada, "Kanada bugünden sonra Ulusal Geçiş Konseyi'ni Libya halkının meşru temsilcisi olarak tanıyacaktır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!