Allahüekber Dağları milli park oldu

Güncelleme Tarihi:

Allahüekber Dağları milli park oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2004 17:37

Erzurum ve Kars illeri sınırları içerisinde bulunan Sarıkamış Ormanları ile Allahüekber Dağları'nı kapsayan alan “Sarıkamış Allahüekber Dağları Milli Parkı” olarak ilan edildi.

Hükümet, Birinci Dünya Savaşı’nda binlerce Türk askerinin donarak yaşamını yitirdiği Allahüekber Dağları ile Sarıkamış ormanları Milli Park olarak belirledi.

Erzurum ve Kars illeri sınırları içinde bulunan, Sarıkamış Ormanları ile Allahüekber Dağları’nı kapsayan alanın "Sarıkamış Allahüekber Dağları Milli Parkı" olarak belirlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu arada Resmi Gazete’de yayımlanan diğer Bakanlar Kurulu kararlarına göre; Manisa Gölmarmara İlçesi Köyler ve Belediyeler Toplum Kalkınma Birliği’nin adı, "Gölmarmara İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği" ve merkezi Isparta’da bulunan "Yalvaç İlçesi Mahalli İdareler Hizmet Birliği"nin adı "Yalvaç İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği" olarak değiştirildi.

8 YENİ MAHALLİ İDARE BİRLİĞİ

Ayrıca, Bakanlar Kurulu kararıyla, Artvin ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği, Artvin Borçka İlçesi Camili Köyü Camili Köyler Birliği, Burdur Bucak İlçesi Demirli Köyü Burdur-Bucak- Demirli-Kavacık Grubu İçme Suyu Birliği, Hatay İskenderun Değirmendere Grubu İçme Suyu Birliği, İstanbul Kartal İlçesi Köy ve Belediyelere Hizmet Götürme Birliği, Kırşehir Belediyeleri Su ve Hizmet Birliği, Konya Selçuklu İlçesi Hizmet Birliği, Muş Bulanık İlçesi Sulama Birliği adlarıyla 8 yerel yönetim birliği kuruldu.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!