Allahaısmarladık

Güncelleme Tarihi:

Allahaısmarladık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2006 11:38

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Başbakan Erdoğan'a veda etti.

Görevini 30 Ağustosta Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a bırakacak olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, Başbakan Erdoğan'a veda ziyaretinde bulundu. Başbakanlık Merkez Binada gerçekleşen kabul, yaklaşık yarım saat sürdü. Özkök, Erdoğan'a Allahaısmarladık dedikten sonra Başbakan tarafından makam aracına kadar uğurlandı.
Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın Orgenaral Özkök'e, İznik çini ayaklı büyük boy kase hediye ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

TBMM BAŞKANI ARINÇ'A DA VEDA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, TBMM Başkanı Bülent Arınç'a da veda ziyaretinde bulundu. Görevini 30 Ağustosta Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a devredecek olan Orgeneral Özkök'ü, Şeref Kapısında TBMM Genel Sekreteri Rauf Bozkurt ile Özel Kalem Müdürü Hasan Baytekin karşıladı.

/images/100/0x0/55ea4f18f018fbb8f8776c30
Makamda gerçekleşen kabul, görüntü alınmasının ardından, basına kapalı olarak devam etti. Yaklaşık yarım saat süren kabulün ardından Arınç, Özkök'ü makam aracına kadar uğurladı.

Bülent Arınç'ın Orgeneral Özkök'e, yeni evinde kullanmak üzere Yıldız Porselen Fabrikası'nda, “Saray Koleksiyonu” olarak porselenden yapılan işlemeli vazo ve tabak hediye ettiği öğrenildi.

Arınç, Orgeneral Özkök'ün veda ziyareti sırasında, kendisine, “Türkiye'nin geçirdiği zor ve kritik zamanlarda Genelkurmay Başkanı olarak büyük bir sorumluluk ve sağduyu ile bu dönemlerde ülkeye çok faydalı hizmetlerde bulundunuz” dedi.

Haberin Devamı

Arınç, yaklaşık yarım saat süren ziyaret sırasında, Özkök'e, çok başarılı bir çalışma dönemi geçirdiğini söyledi. Bundan dolayı Özkök'ü tebrik eden Bülent Arınç, “Türkiye'nin geçirdiği zor ve kritik zamanlarda Genelkurmay Başkanı olarak büyük bir sorumluluk ve sağduyu ile bu dönemlerde ülkeye çok faydalı hizmetlerde bulundunuz. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye'nin en önemli kurumudur ve siz de Genelkurmay Başkanı olarak bu kurumun saygınlığını ve itibarını daha da yükselttiniz. Bilgi ve tecrübelerinizin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bundan herkesin faydalanması gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

30 Ağustosta görevini devredecek olan Orgeneral Hilmi Özkök ise “görevini sorun olmadan tamamlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını” ifade etti.

Orgeneral Özkök, görevini onurla sürdürdüğünü belirterek, “Ülkemizin demokratikleşmesi, güçlenmesi ve büyümesi için Silahlı Kuvvetler olarak elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik. Zor ve sıkıntılı zamanlarımız oldu ama bunların üstesinden gelmeyi, ülkenin bütün kurumlarıyla birlikte başardık. Bundan sonra bilgi ve tecrübelerimi, yine ülkemiz için kullanmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“MECLİSİN BÜYÜK DESTEĞİNİ GÖRDÜK”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin taleplerinin karşılanması konusunda Meclisin büyük desteğini gördüklerini bildiren Özkök, şöyle devam etti: “Sizin Başkanlığınız döneminde Meclisin saygınlığının, itibarının artması, siyaset kurumunun saygınlığının artması anlamına geldiğinden çok önemsiyorum. Bundan dolayı da sizi tebrik ediyorum. Meclisimiz, her zaman Silahlı Kuvvetlerin yanında olduğunu hissettirdi.

Türkiye'de siyaset kurumunun güçlenmesi ve itibarının artması önemli bir konudur. Bundan sonra da devam edeceğine inanıyorum. Demokrasi, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu tek şeydir. Demokrasiyle ülkemizin daha da güçleneceğini ve bölgesinde örnek bir ülke olacağına;demokratikleşme çabalarının, aynı hızla ve aynı kararlılıkla devam edeceğine inanıyorum.”

Haberin Devamı

Sakin bir emeklilik geçirmeyi tasarladığını ifade eden Orgeneral Özkök, TBMM Başkanı Arınç'ın hediye ettiği, Saray Koleksiyonu'ndan yapılan çiçek işlemeli ”Zülfü Aruz”u yeni evinin en güzel köşesine yerleştireceğini de söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!