‘Allah’lık adalet

Güncelleme Tarihi:

‘Allah’lık adalet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2014 01:23

Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, cinsel taciz suçundan daha önce 1 yıl 6 ay hapis cezası verdiği sanığı, Yargıtay’ın bozma kararından sonra, “Seni Allah’a havale ediyorum” diyerek beraat ettirdi.

Haberin Devamı

ÜNLÜ bir gaz firmasının İç Anadolu Bölge Müdürü olan S.G., iddiaya göre, denetlemeye geldiği şubede, “Burada o...lar çalışıyor, bunları işten çıkaracağım” dedi. S.G., şubeye geldiği bir başka gün ise muhasebeci olarak çalışan bir kadına, “Burada çalışmak istiyorsanız beni memnun edeceksiniz. Kocanızın yerinde olmak isterdim. Akıllı kadın, hem kocasını hem de amirini idare etmesini bilen kadındır” deyip, elini okşayarak tacizde bulundu.

ŞİKÂYET ETTİ, KOVULDU

Durumu şirket yönetimine bildiren kadın, psikolojisinin bozulduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı. Ankara Numune Hastanesi’nden cinsel taciz nedeniyle ruh sağlığının bozulduğuna ilişkin rapor alan kadının başvurusu üzerine, S.G. hakkında dava açıldı. Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, cinsel taciz ve saldırı suçundan başka dosyalardan da yargılanan S.G.’ye 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi, cezayı da ertelemedi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi ise, kadının “işten çıkarıldıkan 3 ay sonra şikâyetçi olması” ve “tanık gösterilen kadınların, sanık hakkında açılan diğer davaların müştekileri olduğuna” dikkat çekerek kararı bozdu.

Haberin Devamı

‘VALLAHİ YAPMADIM’

Bunun üzerine dava tekrar Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne geldi. Son duruşmada, mahkeme başkanı sanık S.G.’ye son sözünü sordu. S.G., “Vallahi tacizde bulunmadım” deyince de mahkeme başkanı, “Seni Allah’a havale ediyorum” karşılığını verdi. Yerel mahkeme, Yargıtay’ın bozma kararına uydu ve böylece S.G. hakkındaki davalardan beraat etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!