Alkollü canavar iki genci biçti

Güncelleme Tarihi:

Alkollü canavar iki genci biçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2007 00:00

İzmir-Çeşme Otoyolu’nda aşırı alkollü sürücü, kontrolünü yitirdiği otomobiliyle iki üniversite öğrencisini biçerek öldürdü. 20 yaşındaki İrem Uygur ile 26 yaşındaki Yaşar Mete Oymaklı, Deniz Bilimleri Enstütüsü’nde "Piri Reis" gemisiyle sualtı araştırma projelerinde görev alıyordu.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

KAZA, dün saat 21.30 sıralarında İzmir-Çeşme Otoyolu Uzundere Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Seferihisar’da arkadaşlarıyla eğlenip alkol alan kalorifer tesisatçısı 33 yaşındaki Mümin İduğ, dönüş yolunda aracının kontrolünü kaybetti. Orta refüjdeki bariyerlere çarpıp savrulan otomobil, Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Öğretmenliği 4’üncü sınıf öğrencisi 26 yaşındaki Yaşar Mete Oymaklı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi 20 yaşındaki İrem Uygur’un bulunduğu motosiklete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosikletin üzerinden fırlayarak metrelerce ileri düşen ve başlarında kask bulunan Yaşar Mete Oymaklı İrem Uygur, olay yerinde can verdi. Kazada Mümin İduğ’un kullandığı otomobilde bulunanlardan Konak Belediyesi’nden emekli Baki Yalçın da öldü. Üniversite öğrencisi Yaşar Mete Oymaklı ve İrem Uygur’un, Seferihisar İlçesi’nin Sığacık Beldesi’nde öğrencilerine dalış eğitimi verdikten sonra Buca İlçesi’ndeki evlerine dönmek üzere motosikletle yola çıktıkları anlaşıldı. Kask takmalarına rağmen alkollü sürücü kurbanı olan Oymaklı ve Uygur’un, üniversite eğitimlerinin yanı sıra Deniz Bilimleri Enstitüsü’nde de Piri Reis gemisiyle balık adam olarak sualtı araştırmalarına katıldıkları belirtildi.

ARAÇTA BİRA ŞİŞELERİ

Mümin İduğ ile yine aynı araçta bulunan ve yaralana 34 yaşındaki Edip Diricanoğlu, 54 yaşındaki İrfan Karagöz ve 32 yaşındaki Salih Çadak, İzmir Eğitim ve Atatürk Devlet Hastaneleri’ne kaldırıldı. Kaza yerinde polis ekiplerinin yaptığı incelemede otomobilde çok sayıda boş bira şişesi bulundu. Sağlık durumu iyi olan otmobil sürücüsü Mümin İduğ’un 2.74 promil alkollü olduğu saptandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!