Alkışlanan operasyon

Güncelleme Tarihi:

Alkışlanan operasyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2011 00:00

Libya’ya Türkiye’nin tek başına insani operasyon düzenleyerek yüzlerce yaralıyı ateş hattından çekip alması dünya gündeminin ilk sırasına oturdu.

Haberin Devamı

 

ANKARA FERİBOTUNUN İÇİNDEN GÖRÜNTÜLER/Foto Galeri

   

 

Ankara feribotunu, Bingazi limanında yüzlerce Libyalı ve Türk ellerinde Türkiye bayraklarıyla karşıladı. Kaddafi’ye karşı savaşan muhaliflerin başkenti konumundaki Bingazi’de Libyalılar, tekbir sesleriyle “Türkiye-Libya kardeştir” ve “Teşekkürler Türkiye” diye sloganlar attı. Libyalı muhaliflerin geniş güvenlik önlemleri aldığı Bingazi limanında çok sayıda uluslararası basın mensubu da gemiye bindi. Geminin güvertesinden yaralılar, limandan ise karşılamaya gelenler Türk bayrakları açarak gözyaşları içinde sevgi gösterisinde bulundu. Ambulanslarla gemiye taşınan 90 yaralının nakledilmesinin ardından ülkeden ayrılmak isteyen Türk ve yabancılar da Ankara feribotuna alındı.

Başkonsolos karşıladı

Gemiyi karşılamaya gelen ve operasyonun Bingazi bölümünü yürüten Bingazi Başkonsolosu Ali Davutoğlu, “Buradaki 70 yaralı ile 30 civarında Türk vatandaşı ve ülkelerine dönmek isteyen yabancıları da Türkiye’ye götürüyoruz. Çok coşkulu ve duygulu bir karşılama oldu. Libya halkı arasında köprü olduğumuz için çok mutluyum” dedi. Gemide 320 yaralının yanı sıra 160 refakatçi ve Libya’da mahsur kalan 30 Türk, Hollanda, Ukrayna ve Yunanistan vatandaşları da bulunuyor. Böylece geminin Libya’dan aldığı yolcu sayısı 500’ü aşmış oldu. Baltalimanı Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yavuz Kabukçuoğlu başkanlığındaki 15 sağlık görevlisi, 3 ambulans, 10’u özel harekât polisi toplam 20 emniyet görevlisi gemide yaralı ve diğer yolculara hizmet veriyor.

24 Mart’ta Çeşme’den yola çıkan, Ankara feribotunun bugün Çeşme’ye ulaşması bekleniyor.

Çeşme’de 4 hastane hazır

İZMİR İl Sağlık Müdürlüğü, Libya’dan Çeşme’ye doğru yola çıkan Ankara Feribotu’nun taşıdığı 320 yaralının tedavisi için 1’i sahra, 4 hastane hazırladı. Yaralılar Çeşme, Urla ve Seferihisar devlet hastanelerinin yanısıra Çeşme merkezinde kurulan sahra hastanesinde tedavi altına alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!