Alkatraz’dan kaçış yok

Güncelleme Tarihi:

Alkatraz’dan kaçış yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 00:00

1 milyon dolarlık kefalet önerisi reddedilen IMF Başkanı Kahn, uyuşturucu müptelaları, mafya liderleri ve azılı suçluların tutulduğu New York’un Alkatraz’ı, Rikers Ada Hapishanesi’nde 14 metrekarelik tecrit hücresine kapatıldı. Polis, tecavüz girişiminin yaşandığı öne sürülen kral dairesinin yatağında kan ve sperm buldu. Savcı, saldırıyı anlatınca, duruşmaya kadar ‘masum’ diyen avukatlar, ‘Kadın gönüllü birlikte olmak istedi’ diyerek çark etti.

Haberin Devamı

NEW York’ta kaldığı lüks otelin kral dairesinde oda temizliğine gelen kat görevlisi siyah kadına tecavüz girişimiyle suçlanan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, önceki gün çıkarıldığı mahkemede 1 milyon dolarlık kefaletin reddedilmesinin ardından, New York’un Alkatraz’ı diye bilinen, azılı suçluların tutulduğu Rikers hapishane adasında özel bir hücreye konuldu. Olay yeri inceleme ekipleri, skandalın yaşandığı otel odasında kan ve sperm lekeleri buldu. Daha önce müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunan Kahn’ı avukatları, mahkemede çark etti ve hizmetçi kadının gönül rızasıyla birlikte olmak istediğini söyledi.

Manhattan Ağır Ceza Mahkemesi’nin kadın yargıcı Melissa Jackson, kaçma ihtimali yüksek olduğu gerekçesiyle kefaletle serbestlik talebini geri çevirdi, cuma günü görülecek ikinci duruşmaya kadar Rikers Adası’nda kapalı kalması hükmünü verdi. Rikers cezaevi adası, New York’un göbeğinde, ünlü gökdelenlerin bulunduğu Manhattan adası ile anakara arasında yer alıyor. 1.7 kilometrekarelik adada işledikleri suçlara göre sınıflara ayrılan zanlılar, 10 ayrı cezaevinde tutuluyor. Bir köprü ile anakaraya bağlayan adada, kalan zanlı ve hükümlülerin sayısı zaman zaman 14 bine kadar yükseliyor. Kötü üne sahip Rikers adası, cezaevlerinde geçen insanlık dışı olayların anlatıldığı bir çok film ve televizyon dizisine de ilham kaynağı oldu. Ada aynı zamanda ölçüleri nedeniyle dünyanın en büyük tek parça cezaevi.

Haberin Devamı

Çukurları yoklandı

Mahkemeden çıktıktan sonra Rikers cezaevine getirilen Kahn’a önce vücut çukurları incelemesi yapıldı. Tutuklular cezaevine alınmadan önce ağız gibi vücudun çukur yerleri uyuşturucu ya da kesici alet gibi yasadışı maddelerin sokulmaması için aranıyor. IMF Başkanı Kahn, daha sonra Batı hapishanesinde tek kişilik bir hücreye konuldu.


F tipi hücre

/images/100/0x0/55eb6715f018fbb8f8bed344

IMF BAŞKANI'NA KELEPÇE VURDULAR / FOTO GALERİ

DSK, 4 m’ye 3.5 m ebadında içinde sadece bir yatak olan 14 m2’lik odaya yerleştirildi.

Haberin Devamı

Kahn’a, plastik bir kupa, diş fırçası, sabun ve şampuandan başka bir şey de verilmedi.

Günün 23 saati kapalı kalacak. Ancak muhafızlar eşliğinde dışarı çıkabilecek.

Hukukçular, Kahn’ın ikinci kefalet talebinin de reddedilmesi halinde, suçunu itiraf ederek savcılar ile pazarlığa zorlanacağına dikkat çekiyorlar.

Zorla oral ve anal seks

TECAVÜZ GİRİŞİMİNİ BÖYLE CANLANDIRDILAR / WEB TV

MANHATTAN Ağır Ceza Mahkemesi’nde Bölge Savcı Yardımcısı John A McConnell, duruşmada bir sayfalık bir iddianame sundu. 1225782 numaralı dosyada, 2 cinsel saldırı, 2 taciz, tecavüz girişimi, yasadışı hapsetme ve güç kullanarak temas olmak üzere 7 suçlama yapıldı.
n Belgede, “Mağdurun rızası olmadan göğüslerini ellemeye ve külotlu çorabını indirmeye ve elini vajinal bölgeye götürmeye çalıştı. Penisini iki kez zorla kurbanın ağzına götürmek istedi. Mağdureyle zorla oral ve anal seks yapmaya kalktı” denildi.

Haberin Devamı

Ünlü davaların yargıcı

/images/100/0x0/55eb6715f018fbb8f8bed346

AVUKATI AĞZINI AÇTIRMADI / WEB TV

DÜNYANIN GÖZÜ KULAĞI BU DAVADA / FOTO GALERİ

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn’ı (DSK) cinsel saldırı suçundan tutuklanmasına karar veren atan Manhattan Ağır Ceza Mahkemesi yargıcı Melissa C. Jackson dünyanın ilgi odağı oldu. Ancak kadın yargıç, daha önce de New York’ta ünlülerin yargılandığı davalarda spot ışıklarıyla tanışmıştı.

Bir manikür salonunda yüksek faturaya sinirlenip ortalığı dağıtan rap şarkıcısı Foxy Brown’ı 2004 yılında 3 yıl şartlı tahliye cezası verdi. Brown daha sonra bir kez daha suç işleyince hapse atıldı, içerde 8 ay yattı.

Haberin Devamı

Konserinde mikrofon ayağını seyirciye fırlatan rock müzisyeni ve sinema oyuncusu Courney Love’a uyuşturucudan uzak durma cezası verdi.

2003 yılında evinde kaplan besleyen ve onun tarafından ısırılan adamı başkalarının hayatını düşüncesizce tehlikeye atmaktan suçlu buldu.

Cannes’a Kahn gölgesi

/images/100/0x0/55eb6715f018fbb8f8bed348

Fransa’da düzenlenen Cannes Film Festivali,  ABD’de tecavüzden tutuklanan Fransız bürokrat Dominique Strauss Kahn’ın gölgesinde kaldı.  ABD’deki skandal neredeyse filmlerden daha fazla ilgi çekti.  Gözlemciler, başrolünü oynadığı “Hayat Ağacı” adlı filmin tanıtımı için hayat arkadaşı Angelina Jolie ile Fransız şehrine gelen Hollywood yıldızı Brad Pitt’in bile, DSK kadar ilgili çekmediğini vurguluyor.

Haberin Devamı

Mağdure kendi halinde bir Müslüman

ADI gizli tutulan 32 yaşındaki hizmetçinin Gine göçmeni bir Müslüman olduğu öğrenildi. Ağabeyi olduğunu söyleyen ve AFP’ye konuşan bir adam, başına gelen olayın “iyi bir Müslüman” olan kızkardeşini “tamamen yıktığını” söyledi. Avukatı Jeff Shapiro ise müvekkilinin çok büyük bir travmaya maruz kaldığını, hayatının altüst olduğunu söyledi: “15 yaşındaki kızına bakmasını sağlayan bir işi olduğu için şükrediyordu. Şimdi ne evine gidebiliyor ne de işine. Kendisini nasıl bir

/images/100/0x0/55eb6715f018fbb8f8bed34a
geleceğin beklediğini de bilmiyor.” Komşuları ise kadının “kendi halinde, sessiz ve çok çalışkan” olduğunu belirtiyor.Öte yandan birkaç yıl önce Strauss-Kahn’la kısa bir ilişki yaşayan eski IMF çalışanı Macar Piroska Nagy’nin, 3 yıl önce IMF yetkililerine bir mektup yazarak “kadınlarla sorunlu bir ilişkisi olan” patronunun kadınlara karşı davranışları konusunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!