Alif Art'ta Naime Sultan bereketi

Güncelleme Tarihi:

Alif Artta Naime Sultan bereketi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2006 21:41

Alif Art'ın “Osmanlı ve Karma Sanat Eserleri Müzayedesi”nde Sultan 2. Abdülhamid'in kızı Naime Sultan için yapılmış tuğralı gümüş sini, 230 bin YTL'ye alıcı buldu.

Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen müzayedede, en yüksek fiyata ulaşan Naime Sultan için yapılmış tuğralı gümüş sininin ardından, pırlantalı Osmanlı sorguç da 150 bin YTL'ye satıldı.

Müzayedede, Şevket Dağ'ın “Ayasofya” adlı tablosu 95 bin YTL'ye, “kadife çatma kumaş” ve İngiliz masa saati 38'er bin YTL'ye, Osmanlı işlemeli 2 adet seccade 25 bin YTL'ye, 3 adet İznik tabak 19 bin YTL'ye, Viyana porselen koleksiyonu 17 bin YTL'ye alıcı buldu.

İngiliz kimyager sandığının 15 bin YTL'ye satın alındığı müzayedede, Osmanlı gümüş sakızlık ve Devrim Erbil'in “İstanbul” adlı tablosu 10'ar bin YTL'ye, Osmanlı mineli kandil 5 bin YTL'ye, Osmanlı gümüş kemer tokası 3 bin 250 YTL'ye, Osmanlı işleme seccade ve bohça da 3 bin YTL'ye satıldı.

Müzayedede, Halil Paşa'nın 30 bin YTL başlangıç fiyatlı “Enteriör (iç mekan)” tablosu, 25 bin YTL başlangıç fiyatlı Fransız goblen salon takımı ve 15 bin YTL başlangıç fiyatlı Celadon vazonun da aralarında bulunduğu bazı parçalar ise alıcı bulmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!