Aliço'ya ‘Oda 232’ baskını

Güncelleme Tarihi:

Aliçoya ‘Oda 232’ baskını
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2002 02:05

Susurluk firarisi ve şike skandalının kilit ismi Ali Fevzi Bir'in yakalandığı operasyonun düğmesine Ankara'dan basıldı. Bir, Almanya'daki otelin 232 No'lu odasında geceyarısı yakalandı.

Futbola şike karıştırdığı gerekçesiyle ve Susurluk davasında aldığı ceza nedeniyle aranan Ali Fevzi Bir'in Düsseldorf'a kaçtığı ve sahte pasaportla dolaştığı istihbaratı emniyeti harekete geçirdi. Operasyon için, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları'nca ortaklaşa 3 kişilik özel ekip oluşturuldu.

Ardından özel ekip, elde ettiği istihbaratı Alman polisiyle paylaşarak operasyon için düğmeye bastı.

İadesi isteniyor

Düsseldorf'a önceki gün giden özel ekip, saat 23.46'da Alman meslektaşlarıyla ortaklaşa operasyon düzenledi. Ali Fevzi Bir, Steigenberger Park Otel'in 232 numaralı odasına yapılan ani baskınla yakalandı. Bir'in üzerinde sahte pasaport ele geçirildi. Adalet Bakanlığı iadenin çabuklaştırılması için, Bir hakkındaki gıyabi tutuklama ve mahkûmiyet kararlarını Almanca'ya çevirmeye başladı. İade istemi Dışişleri kanalıyla Almanya'ya acilen iletilecek.

Ali Fevzi Bir’in yakalandığı Steigenberger Park Otel 5 yıldızlı. Almanya ile Türkiye arasında suçluların iadesine ilişkin anlaşma bulunduğu için Bir'in Türkiye'ye iadesinde herhangi bir sorun yaşanmayacağı bildiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!