Ali Tekin ayrıldı YTP 60'a düştü

Güncelleme Tarihi:

Ali Tekin ayrıldı YTP 60a düştü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2002 11:41

YTP Adana Milletvekili Ali Tekin, partisinden istifa etti. Tekin, parti yönetimini suçlayarak istifa ederken, YTP'nin tutarlı bir siyasi çizgisi olmadığını ve "arkadaşlar grubu" partisi haline geldiği görüşünü savundu.

Haberin Devamı

Tekin'in istifasıyla YTP'nin sandalye sayısı 60'a düşerken, bağımsız milletvekillerinin sayısı 22'ye yükseldi. 

Adana Milletvekili Ali Tekin, parlamentoda düzenlediği basın toplantısıyla YTP'den istifa ettiğini açıkladı. Tekin, iki aylık sürede YTP'nin yeni bir Türkiye yaratmak bir yana, Türk solunu bölerek, ülkenin geleceğini belirsiz, belki de karanlık bir yöne sürükleyecek, bugünün Türkiye'sini aratır hale getirecek iktidar kompozisyonlarına yardımcı olmaktan başka bir işlevi olmadığını gördüğünü söyledi.

Tekin, Genel Başkan İsmail Cem ve Genel Sekreter İstemihan Talay'ın çeşitli açıklamaları ve tavırlarının, YTP'nin herhangi bir tutarlı siyasi çizgisi olmadığını gösterdiğini belirterek, "Türkiye'nin önünü açma iddiası ile yola çıkanlar, Türkiye'nin önünde bir engel olmaya başladılar.

YTP, ideolojik boşluğu dışında, yeni, genç bir kadro partisi olarak değil, sosyal tabanı olmayan bir (arkadaşlar grubu) partisi haline geldi" dedi.

Ali Tekin, siyaseti bırakıp bırakmayacağına ilişkin bir soruya, "Gerekirse üniversiteye dönerek ülkeye AB konusundaki hizmetlerimi sürdürürüm. Herhangi bir partiyle temasım olmadı" karşılığını verdi. Tekin, "DSP'den ayrıldığınıza pişman mısınız?" sorusu üzerine de, "Hayır pişman değilim. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumda böyle bir hareketin yapılması gerekiyordu" diye konuştu.

TBMM'deki sandalye dağılımı da şöyle değişti:

Partiler

Sandalye Sayıları

MHP

125

DYP

85

ANAP

69

YTP

60

DSP

58

AKP

59

SP

46

BBP

4

TDP

3

YP

3

CHP

2

Bağımsız

22

Boş

14

Toplam

550

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!