’Ali Baba’da aryalı reklam

Güncelleme Tarihi:

’Ali Baba’da aryalı reklam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2006 00:00

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sergilediği ’Ali Baba ve Kırk Haramiler’in ilk gösteriminde bir sahnede ’Goldaş Altın’ adı geçince ortalık karıştı. Şef Selman Ada "Provalarda bu yoktu. Sanırım benden izinsiz idare yapmış. Derhal kaldırttım" dedi.

ORKESTRA Müdürü Arzu Sugüneş’in sanatçılara ’göğüs çatallarını’ göstermemeleri konusunda yaptığı uyarının karıştırdığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü şimdi de sanatçıların ’Goldaş’ aryası söylemesiyle çalkalanıyor.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Selman Ada’nın orkestrasını yönettiği ve bestesini yaptığı ’Ali Baba ve Kırk Haramiler’ adlı eseri 3 Ekim’de sergiledi. Dünyaca ünlü klasik eserin prömiyerinde, Ali Baba’nın Haremilerin mağarasından altınları evine getirdiği sahneden sonra görülmemiş bir olay yaşandı. Altınları eşine gösteren Ali Baba, eşinden, opera sanatçısı Bülent Atak’ın canlandırdığı kardeşi Kasım’dan altınları tartmak için bir ölçek almasını istedi. Ölçeği veren Kasım’ın eşi ise ne tartıldığını merak ederek, altına bal sürdü. Ölçek geri geldiğinde ise Kasım, bala bir altının yapışmış olduğunu görüp ’Goldaş Altın’ diye bağırdı.

KÜPLERE BİNDİM

Ünlü şef Selman Ada, yaşanan olayı "Oyunun ilk temsilinde benden izinsiz olarak böyle bir olay yaşandı. Küplere bindim ve derhal kaldırttım. Provalarımızda hiç böyle bir şey yapılmıyordu. Sanırım idare yapmış" diyerek değerlendirdi. Goldaş’ın sponsorluğunun karşılığında sahnelenen eser için, 30 bin dolar alındığı iddia edildi. Libretto (metin) sahibi Tarık Günersel’in esere yapılan eki onayladığı öğrenilirken, ’Goldaş Altını’ sözlerini söyleyen sanatçı Bülent Atak’ın ise ısrarlar üzerine bu eylemi gerçekleştirdiğini belirttiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!