Alevlerin önüne geçilemiyor

Güncelleme Tarihi:

Alevlerin önüne geçilemiyor
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 20, 2011 09:58

MUĞLA’nın Milas İlçesi’nde bu sabah çıkan ve rüzgarın da etkesiyle hızla büyüyen yangın, 9 saat sonra kontrol altına alınırken, ilçenin üstünü duman kapladı.

Haberin Devamı

Olukbaşı Köyü AkdaÄŸ Mevkiisi’nde, saat 06.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangına MuÄŸla, Milas, YataÄŸan, Kavaklıdere ve Bodrum Orman Ä°ÅŸletme Müdürlüğü’ne baÄŸlı 6 helikopter, 3 uçak, 18 arazöz, 4 iÅŸ makinesi ve çok sayıda su tankeri ile 160 orman işçisi müdahale etti. Yaklaşık 80 orman köylüsünün de söndürme çalışmalarına yardımcı olduÄŸu yangın sarp ve kayalık alanda olması sebebiyle ekipler yangını 9 saat sonra söndürebildi.   Â

YANGINDAN FOTOÄžRAFLAR

Milas Kaymakamlığı tarafından bölgedeki su tankerleri, vidanjör ve traktörler yangın alanına yönlendirilirken, çıkan yoğun duman Milas’ın üzerini kapladı.

MÄ°LAS DUMAN ALTINDA / WEB TV

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla’nın Milas İlçesi’nde sabah saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Olukbaşı Köyü Akdağ mevkisinde, bugün saat 06.30 sıralarında başlayan yangına Muğla, Milas, Yatağan, Kavaklıdere ve Bodrum Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 6 helikopter, 3 uçak, 18 arazöz, 4 iş makinesi ve çok sayıda su tankeri ile 160 orman işçisi müdahale etti. Yaklaşık 80 orman köylüsünün de söndürme çalışmalarına yardımcı olduğu yangın, saat 12.00 sıralarında kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Yangında 30 hektar alan küle döndü.

Haberin Devamı

SABOTAJ Ä°DDÄ°ASI

Bu arada, başladığı anda yangına kazma küreklerle müdahale eden köylülerin, içinde iki kişi bulunan bir otomobilin hızla uzaklaştığını söylemeleri üzerine jandarma soruşturma başlattı. Olukbaşı köyü ihtiyar heyeti azası 49 yaşındaki Bayram Arıtepe, "Köye yakın mesafede çıkan yangına hızla müdahale ettik, yetkilileri bilgilendirdik. Rüzgar çok kuvvetliydi. Köylülerimiz ormanlık alan içerisinde 2 noktada başlayan yangının hemen ardından, içinde iki kişi bulunan ve plakasını alamadıkları eski model bir kırmızı renkli  Renault marka otomobilin hızla Milas yönüne doğru kaçtığını görmüşler. Geçen yıl da aynı bölgede 2 kez yangın çıkmış, hemen müdahale ederek söndürmüştük. Bu yangında kesinlikle kasıt olduğuna inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı da, jandarmanın ifade almaya ve geniş çaplı araştırma yapmaya başladığını söyledi.

EVLERE ÇOK YAKLAŞTI

Bu arada yangının, Kırcağız Köyü Yukarı Mahalle’deki evlere 400 metre kadar yaklaşması üzerine kısa süreli panik ve heyecan oldu. Jandarma ve orman işletme ekipleri ile 6 arazöz önlem aldı. Yangında orman işçilerinin bir aydır yaptığı kesimlerde elde edilen yüzlerce metreküplük orman ürünü de yanarak kül oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!