Alevilerin talepleri önümüzdeki yıl din dersi kitabında olacak

Güncelleme Tarihi:

Alevilerin talepleri önümüzdeki yıl din dersi kitabında olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2010 00:00

HÜKÜMETİN, Alevi Açılımı’na başkanlık eden Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevilerin de talepleri dikkate alınarak hazırlanan yeni Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabının, bugün son kez gözden geçirileceğini, kitapların 2011- 2012 Eğitim Yılı için baskıya verileceğini açıkladı.

Çelik, gazetecilere konuya ilişkin şöyle konuştu:
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersiyle ilgili komisyon çalışmasını bitirdi. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü de hangi sınıflarda hangi konuların işleneceği çalışmasını tamamladı, taslak haline getirdi. TBMM Eğitim Komisyonu ile çalıştık, Pazartesi günü de Alevi kesimini temsil eden 45 arkadaşla bir araya gelip 2011- 2012 Eğitim döneminde okutulacak olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi taslağını değerlendireceğiz. Bu toplantıdan çıkacak sonucu Ocak’ta da Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu onaylayacak ve kitap baskıya girecek. Yeni müfredat böylece devreye girmiş olacak.
Din dersi zorunlu
- Bu konunun içeriğini, önemini bilmeyenler, din dersinin zorunlu ders olmaktan çıkarılıp çıkarılmayacağını soruyor. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, bir öğretimdir. Buna herkesin ihtiyacı var. Hele bu zorlu coğrafyada daha çok ihtiyaç var.
- Biz ‘Öğretimde uygulama olmaz’ diyoruz. Din Bilgisi ve Ahlak Kültürü kitabını öğretime dönüştürüyoruz. Bu kitapla ders verecekleri de şimdi eğitime tabi tutuyoruz. Denetimler olacak. Çocuklarımız İslam dininin tüm yorumlarını, bu kitapta bulabilecekler. Bu dersin içinde Şafilik, Hanefilik, Malikilik, Caferilik, bizim büyük şahsiyetlerimiz var.
- Çocuğu bilgi sahibi yapmak, Mehmet Ali Erbil’in, Güner Ümit’in düştüğü hatalara düşmemesi açısından da önemli. Toplumda önyargılarla beslenen tabuların ortadan kalkması için de, bu bilgiye ihtiyaç var.
Cemevleri konusu
- Alevilerle ilgili birinci sözümüz Madımak’tı. Kamulaştırdık. İkinci sözümüz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi müfredatının AİHM kararları çerçevesinde değiştirilmesi. Alevilerin isteği doğrultusunda bu müfredatı da düzenliyoruz, bu da tamam. Üçüncüsü cemevlerinin statüsüdür. Onu da konuşmaya başlayacağız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!