Aleviler, ARD’ye karşı tek yürek

Güncelleme Tarihi:

Aleviler, ARD’ye karşı tek yürek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2007 00:00

Almanya’nın Köln kentinde dün 20 bin civarında kişinin katıldığı gösteride Alevilere yönelik iftiralara yer verilen Tatort adlı diziyi yayınlayan ARD televizyonu kınandı.

Almanya’nın değişik kentleri ile başta Hollanda, Fransa, Belçika ve İsviçre olmak üzere Avrupa’nın bir çok ülkesinden mitinge katılanlar Köln Katedrali’nin önünde Alevilere yönelik önyargı ve iftiraları bir kez daha lanetlediler. Tarihi Katedralinönündeki meydanları hınca hınç dolduran Aleviler ellerinde Hz. Ali ve Hacı Bektaş Veli’ye ait özdeyişlerin yer aldığı pankartlar taşıdılar. Bir grup gösterici de protestolarının WDR binasının önüne siyah çelenk bırakarak yaptılar.

DİN DÜŞMANLIĞI

Bu eylemlerinin ilk ve son olmadığını belirten AABF Genel Başkanı Turgut Öker, ARD Yönetim Kurulu kendilerinden resmen özür dileyene kadar tepkilerinin süreceğini söyledi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Turan Eser de konuşmasında, "Alevilere yönelik iftiralarını İslam fetvası diyerek, Kuran’ı referans göstererek yapanlar en büyük din düşmanlığı yapıyor. İslam adına ortaya çıkan bu şarlatanlar, aslında İslam dinine de, insanlığa da kötülük yapıyor. İşte bu nedenle Sünni kardeşlerimiz bu şarlatanların oyunlarına, tuzaklarına ve uluslar arası ilişkilerine izin vermeyecektir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!