Aleksandr’a İslami tören

Güncelleme Tarihi:

Aleksandr’a İslami tören
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kundaklanarak yakılan evde can veren 4 yaşındaki Aleksandr'ın cenaze töreni, annesi Marianti'nin isteğiyle İslami usüllerle yapıldı. İslami törene karşı çıkan Rum cemaati, papaz izin verirse bugün kilisede bir ayin düzenleyecek.

GÖKÇEADA'da Rum asıllı Marianti Sözde'nin bir hafta önce evinin kundaklanması sırasında ölen 4 yaşındaki oğlu Aleksandr, dün Ada'da gergin bir ortamda toprağa verildi.

Yunanistan'dan gelen gözlemci, papazlar ve Ortodoks cemaatinin itirazına karşın Aleksandr, annesi Marianti Sözde'nin isteğiyle İslami usullere göre defnedildi.

Aleksandr'ın cenaze törenine Kaymakam Hulusi Arat, Belediye Başkanı Rüştü Akgün, Müftü Semih Keskin de katıldı.

Rum asıllı ailenin oğlu Aleksandr'ın cenazesinin camiden mi, kiliseden mi kaldırılacağı gerginliğe neden oldu.

ANNE: ALEKS MÜSLÜMAN

Gökçeada Kaymakamı Hulusi Arat, cenazenin anne Marianti Sözde'nin arzusuyla İslami usullere göre camiden kaldırılacağını söyledi. Marianti Sözde'ye başsağlığı dileyen Kaymakam Arat, kimsenin olayı saptırmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Acılı anne Marianti de tüm baskılara karşın oğlunun İslami usullere göre toprağa verilmesini arzu ettiğini belirterek, ‘‘Türk kesiminden herhangi bir baskı görmedim. Kendi özgür irademle çocuğumu İslami şartlara göre taprağa veriyorum. Tam tersi, baskı Rum kesiminden geliyor. Ada Metropiliti Dimitri Kotian Avrupa'da olduğu için yerine bakan papaz bana yanlış yaptığımı söylüyor. Ben kimseyi dikkate almıyorum. Oğlum Müslümandı’’ dedi.

DUALAR ALEKS İÇİN

Minik Aleksandr'ın cenazesi, öğle namazından önce Fatih Camii'ne getirildi. Cami avlusundaki musalla taşına konulan Aleksandr'ın cenazesinin başında Gökçeadalı çocuklar 9 yaşındaki Hakan Dirlik ve 11 yaşındaki Orhan Atılgan nöbet tuttu. Öğle namazından sonra Fatih Camii İmamı Metin Ergör'ün kıldırdığı cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze törenine Ortodoks cemaatinden kimse gelmedi. Aleksandr'ın tabutu Gökçeada Limanı çıkışındaki Yeni Mezarlığa dualarla defnedildi.

BÜYÜKBABA SAĞDUYU İSTEDİ

Marianti Sözde'nin Almanya'da yaşayan babası Namık İzmirlioğlu, cenaze törenine gelerek kızının ve eski eşi Atanasia'nın acısını paylaştı. Torununun cenaze törenine katılan bütün Türklere teşekkür eden İzmirlioğlu, acılı olayda tartışma çıkarmanın insan hakları ve dini inanışlara ters düştüğünü söyledi. İzmirlioğlu, Türk adaletine güveninin tam olduğunu, olayın tüm çıplaklığı ile ortaya çıkarılacağına inandığını belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!