Alcatel mobil TV’de yeni bir çığır açtı

Güncelleme Tarihi:

Alcatel mobil TV’de yeni bir çığır açtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2007 00:00

3GSM’de teknolojik liderliğini ortaya koyan Alcatel-Lucent, fuardaki standında gerçekleştirdiği teknoloji şovlarıyla iletişimin geleceğine ışık tuttu. Firmanın sunduğu kablolu ve kablosuz iletişim teknolojilerinde, özellikle mobil televizyon yayınlarının aktarımına yönelik gelişmeler dikkat çekiyor.

Alcatel-Lucent’in 3GSM’deki standında tanıttığı teknolojiler arasında gelişmiş 3. Kuşak ve ötesi mobil iletişim teknolojileri, mobil TV çözümleri, IP üzerinden yayın yapan multimedya iletişim altyapıları, güvenlik uygulamaları ve bu teknolojileri kullanan canlandırmalar yer aldı.

Alcatel-Lucent, "Sınırsız Mobil TV" adını verdiği çözümle televizyon yayınlarını kırsal alanlar ve bina içleri de dahil olmak üzere geniş bir alanda erişilebilir kılmayı hedefliyor. Üstelik daha fazla yayın seçeneği sunma ve herhangi kanalı aynı anda kaç kişi izliyor olursa olsun görüntüyü kesintisiz biçimde aktarma vaadi sunuyor. Sınırsız Mobil TV, 3. Kuşak mobil iletişim teknolojileriyle birlikte çalışan uydu sistemleri ve yakında devreye girecek olan 2.2 GHz üzerinden yayın yapacak DVB-SH karasal mobil yayın standardından destek alacak. Bu sayede sınırsız sayıda kanalı, sınırsız sayıda izleyiciye kapsam sorunu olmadan aktarmak mümkün olabilecek.

Alcatel-Lucent, Fransa’da Orange isimli mobil operatör işbirliğiyle yaptığı açık saha denemelerinde bu iş için ortaya koyduğu yaklaşımın verimliliğini ve avantajını da ispatlamış durumda. Firma, 3GSM’deki demolarında tek bir mobil cihaz üzerindeki televizyon yayınlarının, 3. Kuşak ve 2.2 GHz S bandı arasında geçiş yapılırken kesintisiz biçimde izlenebildiğini gösterdi. Bu çözüm, mobil iletişim pazarında etkileşimli ve kesintisiz mobil TV hizmeti vermenin de yolunu açıyor.

Etkileşimli mobil TV geliyor

Alcatel-Lucent, daha önce Asya ve Pasifik bölgesinde hizmete soktuğu Managed Mobile Interactive Service hizmetini Avrupa’ya taşıdı. Firmanın sunduğu bu çözüm içerik sağlayıcılara, sanal mobil ağ operatörlerine ve yayıncılara mobil video konusundaki artan talebi karşılama imkanı tanıyacak.

Kullanıma hazır olan sistem günümüz 3. Kuşak iletişim altyapılarını halihazırda desteklemenin yanında, WiMAX gibi üst nesil mobil genişbant uygulamalarına ve DVB-H, DVB-SH gibi yayın ağlarına da kolayca adapte edilmeye müsait. Sisteme abone olan kullanıcılar elektronik yayın akışını diledikleri formatta alabiliyor, televizyon yayınlarını kaliteli biçimde izleyebiliyor, istedikleri yayın içeriğine ulaşabiliyorlar. Sistem, mobil televizyon yayınları üzerinden cep telefonu için arka plan ve zil sesi satın alma gibi olanaklar da sunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!