Alçak koltukta kaderin cilvesi

Güncelleme Tarihi:

Alçak koltukta kaderin cilvesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2011 00:00

İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi’yi, kendisini 14 Haziran’daki ziyarette alçak koltukta otururken gösteren fotoğraf için, “Özel bir kastımız yok ama ‘men dakka dukka’ yani eden bulur. İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısının yaptığı olayda olduğu gibi kendi Başkonsolosları da aynı duruma maruz kaldı” dedi. Fotoğraf valiliğin web sitesine bir hafta önce girdi.

ATATÜRK Havalimanı Mülki İdare Amiri ve İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi’nin kendisini ziyareti sırasında tesadüfen alçak bir koltukta oturduğunu gösteren fotoğrafla ilgili olarak, “İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın yaptığı olayda olduğu gibi kendi başkonsolosları da aynı duruma maruz kaldı” dedi. Aydın, Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi’nin 14 Haziran’da kendisine nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirterek “Sadece nezaket ve tanışma ziyaretiydi. İstanbul’un ehemmiyeti, tarihi ve turistik yerleri ile ilgili sohbetimiz oldu. Ziyaret çok olumlu geçti” diye konuştu.
/images/100/0x0/55eb3f35f018fbb8f8b4cb25


Etme bulma dünyası

Aydın, bir gazetecinin “Atatürk Havalimanı resmi internet sitesi ‘www.ataturkhavalimanı.gov.tr’de bu ziyaretle ilgili ilginç bir fotoğraf gördük. Bu fotoğrafta İsrail Başkonsolosu ve beraberindekiler size göre alçak bir koltukta oturuyordu. Bu önceden belirlenen bir durum muydu, yoksa bir tesadüf eseri mi oldu. Onlar da daha önce bizim İsrail Büyükelçimize böyle bir nezaketsizlikte bulunmuştu” sorusu üzerine, şunları söyledi:

“İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon’un Tel Aviv Büyükelçimiz Oğuz Çelikkol’a yaptığı nezaketsizliği sindirmemiz mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilcisi olan büyükelçimizi kendisinden alçak bir koltukta oturttu. Hakikaten çok büyük bir terbiyesizlik, nezaketsizlikti. Bizde tam tersi oldu. Bizim öyle bir talebimiz olmadı, görüşmeyi onlar talep etti, biz sadece nezaket çerçevesinde görüştük. Kaderin bir cilvesi midir nedir iki sene sonra olan kendi Başkonsoloslarına oldu. Bizim özel bir kastımız yok ama ‘men dakka dukka’ yani ‘eden bulur’, etme bulma dünyası. İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısının yaptığı olayda olduğu gibi kendi Başkonsolosları da aynı duruma maruz kaldı. Hatta Kuran’da okudum ‘kötü niyetli insanlar plan kurarsa Cenab-ı Allah da plan kuruyor, onlar boşuna uğraşmasınlar’ deniyor.”İsrail’in yaptıklarını herkesin bildiğini, uluslararası camianın da İsrail’in tutumunu, kötü niyetini yakından tanıdığını vurgulayan Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, şöyle devam etti:

1 haftalık fotoğraf

“İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısının bizim Büyükelçimize yaptıklarını hem bir idareci olarak hem de bir Türk vatandaşı olarak ben 2 sene önce içime sindiremedim. Ama İsrail Başkonsolosuna karşı inanın böyle bir kastımız yoktu. Geldi nezakette bulundu ama fotoğrafa bakınca sanki özel ayarlama bir durum varmış gibi gözüküyor ama bu sadece bir resimden ibaret, özel bir kastımız yoktu.” Bir gazetecinin “Bu fotoğrafı İsrail’den bir rövanş gibi görebilir miyiz?” sorusu üzerine Aydın, “Yok. Biz rövanş almadık. Fotoğrafa bakıldığı zaman öyle bir izlenim veriyor ama biz öyle yapmadık fakat kendilerinin iki sene önce yaptıklarını, ettiklerini buldular” dedi. Aydın, fotoğrafı valilik web sitesine bir hafta önce koyduklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!