Albayraklar'a 3 gün ek gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Albayraklara 3 gün ek gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2001 15:59

Albayraklar A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak'ın da aralarında bulunduğu 13 sanık 27 kişi için İstanbul DGM'den 3 gün ek gözaltı süresi alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Albayraklar'a verilen metro, ulaşım ve inşaat konularındaki ihalelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 kişiden 13'ünün ''sanık'' konumunda olduğu, diğerlerinin ise sadece bilgisine başvurulduğu bildirildi.

Gözaltındakilerin sorgusu için, soruşturmayı yürüten İstanbul DGM Cumhuriyet Savcılığı'ndan 3 gün ek gözetim süresi alındı.

İstanbul DGM'nin talimatıyla, İstanbul Organize Suçlar ile Mali Şube Müdürlüğü'nce başlatılan Albayraklar Şirketler Grubu'na yönelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden metro, ulaşım ve inşaat konularınailişkin alınan ihalelerle ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Albayraklar A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak ile kardeşleri ve akrabalarının da aralarında bulunduğu 13 şirket yöneticisinin ''sanık'' konumunda olduğu  öğrenildi.

Haberin Devamı

Halen gözaltına alınan diğer 14 kişinin ise iddialarla ilgili bilgisine başvurulduğunu kaydeden yetkililer, bu kişilerin daha sonra serbest bırakılabileceğini belirttiler.

Bu nedenle gözaltında bulunan kişilerin sayısının her dakika değişebileceğini ifade eden emniyet yetkilileri, yapılacak inceleme veifadelerin alınmasının ardından ortaya çıkabilecek ilişkiler nedeniyle yeni gözaltıların da olabileceğini bildirdiler.

GÖZALTILAR ORGANİZE, EVRAKLAR MALİ ŞUBE'DE...

Bu arada, Mustafa Albayrak'ın da aralarında bulunduğu gözaltına alınanların sorgusunun, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde sürdürüldüğü öğrenildi.

Albayraklar ve diğer şirketlerden ele geçirilen evrak, doküman, belge, bilgisayar kayıtlarının ise Mali Şube Müdürlüğü'nde incelendiğiifade edildi.

Mali Şube'deki incelemelerin, uzman ekipler tarafından yürütüldüğü belirtildi.

ERDOĞAN VE GÜRTUNA HAKKINDA TAHKİKAT YOK

Mustafa Albayrak ile diğer 12 şirket yöneticisinin sorgusu için soruşturmayı yürüten İstanbul DGM Cumhuriyet Savcılığı'ndan 3 gün ek gözetim süresi alındığı bildirildi.

Bu süre sonunda Mustafa Albayrak ve beraberindekilerin sorgularının tamamlanması halinde 16 Eylül 2001 Pazar günü İstanbul DGM'ye sevk edileceği, tamamlanamaması halinde yeniden ek süre verilebileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Savcılığın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna hakkında bu konuya ilişkin bir tahkikat yürütmediği öğrenildi.

Erdoğan ve Gürtuna'nın, soruşturmanın bu aşamasında da henüz tanık olarak bilgisine başvurulmasına da gerek olmadığı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!