Albayrak: "Başvuran tüm öğrencilere burs verdik"

Güncelleme Tarihi:

Albayrak: Başvuran tüm öğrencilere burs verdik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2008 17:34

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında başvuran tüm üniversite öğrencilerine burs, öğrenim ve katkı kredisi tahsis edildiğini bildirdi.

Albayrak, yaptığı açıklamada, bu eğitim-öğretim yılında 72 bin öğrencinin burs, 258 bin 575 öğrencinin öğrenim kredisi, 171 bin 134 öğrencinin de katkı kredisi için başvurduğunu kaydetti. Bu yıl başvuran toplam 330 bin 575 öğrencinin tümüne burs ve öğrenim kredisi, 171 bin 134 öğrenciye de katkı kredisi tahsis edildiğini belirten Albayrak, burs ve kredi tahsis edilen öğrencilere 8 Ocak 2009 tarihinden itibaren Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla ödeme yapılacağını kaydetti. Albayrak, öğrencilerin daha sonra her ayın 7'sinde burs ve kredilerini alabileceklerini bildirdi.

Hasan Albayrak, bu yıl yeni başvuran öğrencilerle birlikte şu anda toplam 858 bin 947 öğrenciye burs ve öğrenim kredisi, 639 bin 151 öğrenciye de katkı kredisi verildiğini ifade etti.

TAAHHÜT SENETLERİ TESLİM SÜRESİ

YURTKUR'dan yapılan açıklamaya göre burs, öğrenim ve katkı kredisi değerlendirme sonuçları kyk.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları girilerek öğrenilebilecek.

2008-2009 eğitim-öğretim yılında burs, öğrenim ve katkı kredisi alacak öğrenciler taahhüt senetlerini yarından itibaren 23 Aralık'a kadar teslim edebilecekler. Öğrenciler burs ve kredi taahhüt senetlerini noterde tanzim ve tasdik ettirecekler. Bu işlemleri kolaylaştırmak amacıyla bu yıl ilk defa bu belgeler noterlerde elektronik ortamda gerçekleştirecek. Öğrenciler, T.C. kimlik numaraları ile noterlere başvuracaklar.

Öğrenciler noterlere onaylatacakları belgeleri yarından itibaren 23 Aralık 2009 mesai saati bitimine kadar YURTKUR'un bölge veya yurt müdürlüklerine teslim edecekler. Bölge veya yurt müdürlüğünde bulunmayan yerlerdeki öğrenciler “Cemal Gürsel Caddesi No:61 06590 Cebeci/ANKARA” adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına postayla gönderebilecek veya elden ulaştıracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!