Albay Çillioğlu'nun oğlunun telefonlarını dinlemişler

Güncelleme Tarihi:

Albay Çillioğlunun oğlunun telefonlarını dinlemişler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2012 12:17

Albay Kazım Çillioğlu’nun ölümünü soruşturan Malatya Özel Yetkili Savcılığı, Albayın oğlu Gökhan Çillioğlu’nun telefonlarının usulsüz dinlendiği iddiasıyla 5 ilde operasyon başlattı. Soruşturma kapsamında 7'si muvazzaf asker 8 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekili Özden Doğan'ın talimatları doğrultusunda Albay Kazın Çillioğlu’nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının dinlenmesiyle başlatılan soruşturmada Düzce, Muş, Adana, Van ve Erzurum'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Saat 11.00'da başlayan operasyonda Düzce D-100 Karayolu Soğancı mevkisinde bulunan İl Jandarma Komutanlığı'na Ankara'dan gelen 3 özel yetkili savcı nezaretinde arama yapıldı. Aramalar kapsamında usulsüz dinlemelere ilişkin bilişim uzmanlarının inceleme yaptığı öğrenilirken, Düzce'de 5 ayrı adreste de arama yapıldığı öğrenildi. Eş zamanlı yapılan aramalarda, 7'si muvazzaf olmak üzere 8 kişi için gözaltı kararının çıkartıldığı öğrenilirken, Düzce’de 4, Muş, Erzurum, Van ve Adana'da şüphelilerin evlerinde arama yapıldığı bildirildi. Soruşturmada gözaltına alınan muvazzaf askerlerin Malatya Adliyesi'ne getirilmesi bekleniyor.

 

Haberin Devamı

Babası Albay Kazım Çillioğlu'nun cinayete kurban gittiğini ileri süren ve bu konuda hukuki mücadele yürüten Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının usulsüz olarak Jandarma İstihbaratı tarafından dinlendiği ortaya çıkmıştı. Gökhan Çillioğlu, Malatya Özel Yetkili Savcılığına gelerek telefonlarını dinleyenler hakkında şikayetçi olmuştu.

 

Gökhan Çillioğlu’nun telefonu, uyuşturucu kaçakçılarıyla ilgili bir operasyon kapsamında Jandarma tarafından dinlendiği ileri sürülmüş ve usulsüz yapılan dinlemelerin, Albay Çillioğlu'nun şüpheli ölümünü aydınlatacak gizli tanıkları deşifre etmek için olduğu iddia edilmişti.


TUNCELİ Jandarma Alay Komutanlığı görevinde bulunduğu 1994 yılında lojmanında intihar ettiği ileri sürülen Albay Kazım Çillioğlu’nun ölümüyle ilgili soruşturmada, oğlu Gökhan Çillioğlu’nun telefonlarının yasa dışı dinlendiği iddiasıyla 5 ilde bazı adreslerde arama yapıldı. 1’i emekli 7’si muvazzaf 8 asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı,

Haberin Devamı


Albay Kazım Çillioğlu’nun ölümünü soruşturan Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine bugün Ankara’dan gelen 3 savcı ile bilişim uzmanları, Düzce Jandarma Komutanlığı’nda inceleme yaptı. Albay Kazım Çillioğlu’nun oğlu Gökhan Çillioğlu’nun telefonunun usulsüz olarak, uyuşturucu kaçakçılarıyla ilgili olarak düzenlenen operasyon sırasında listeye dahil edilerek dinlendiği iddiasıyla ilgili incelemede bulunulurken, bazı bilgisayarlara incelenmek üzere el konuldu. Soruşturma kapsamında Düzce İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, 1 yarbay, 1 astsubay başçavuş ve 2 uzman çavuşun evinde arama yapıldığı öğrenildi. Kent merkezinde bulunan Düzce Askerlik Şubesi’nin yanındaki Düzce Jandarma Komutanlığı’na ait lojmanlarda aramalar devam ediyor.

Haberin Devamı


Düzce Jandarma Komutanlığı ve lojmanlarda yapılan arama ile ilgili olarak yetkililer bilgi vermedi. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Düzce Jandarma Komutanlığı’ndan görevli iki subayın Albay Çillioğlu’nun ölümünden 3 yıl sonra Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’na ait olduğu iddia edilen sahte belgeyle silahları alıp, bir süre sonra teslim ettiği de belirlenmişti.


DİĞER İLLERDE ARAMA


Malatya Başsavcı Yektili Özden Doğan, konuya ilişkin Düzce’nin yanı sıra Muş, Erzurum, Adana ve Van’da da bazı adreslerde arama yapılmasına ilişkin talimat verildiğini belirtti. Başsavcı Vekili Doğan, 1’ emekli 7’si muvazzaf 8 asker hakkında gözaltı kararı verildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!