‘Alakam yok’ dedi, tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

‘Alakam yok’ dedi, tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 23:13

ANADOLU Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında ifadesi alınan eski Hâkimler ve Savcılar Yüksek kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı ve Anadolu Adliyesi Hâkimi İbrahim Okur tutuklandı.

Haberin Devamı

Cezaevine götürülmek üzere polislerin arasında adliyeden çıkartılan İbrahim Okur, otobüse bindirilirken, “Çekin, çekin arkadaşlar. Bu devlete, millete hizmet cezasız kalmasın. Güzel çekin” dedi. İbrahim Okur, savcılıktaki ifadesinde şunları söyledi: “Benim cemaatle geçmişten bu güne kadar hiçbir alakam ve bağlantım yoktur. Öğrencilik yıllarımda İzmir’de gecekondu olarak değerlendirilecek bir evde kaldım. Meslek hayatına başladıktan sonra da o dönem ki cemaatle herhangi bir organik ilişkim olmamıştır. Görev yaptığım dönem içinde hiçbir zaman Fethullah Gülen’den, doğrudan veya dolaylı olarak ve de hiçbir kimseden emir ve talimat almadım. Cemaate 7 Şubat krizinden sonra ciddi anlamda tavır aldım.”

ERGENEKON HÂKİMİ DE TUTUKLANDI

DARBE girişiminden sonra Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya Adliyesi’nde görev yapan 24 hâkim ve savcı adliyeye sevk edildi. Sabaha kadar süren sorgulama sonrasında Ergenekon Davası’na bakan dönemin İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, hâkimler Tarık Çağlayan ile Muhammet Tokalı tutuklandı. Diğer hâkim ve savcılar bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!