Akşener'e çattı: Polisi siyasete alet etmeyin

Güncelleme Tarihi:

Akşenere çattı: Polisi siyasete alet etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Murat Başeşgioğlu, Susurluk davasının ardından DYP lideri Tansu Çiller ile Meral Akşener'in yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Başesgioğlu, ‘‘Asayişin sağlanması ve terörle mücadelede büyük bir özveri ile çalışan Türk polisini siyasi polemik konusu yaptırmayacağız’’ tepkisini gösterdi.

Başesgioğlu Hürriyet'e yaptığı açıklamada, son günlerde bazı emniyet mensuplarının yargılanmakta oldukları davalardan tahliye edilmeleri üzerine, başta DYP Genel Başkanı Çiller olmak üzere, bazı siyasetçilerin iktidara karşı olan muhalefetlerini emniyet teşkilatı üzerinden yapma yanlışlığına girdiklerini söyledi. Devam eden davalarda kesin hüküm verilmiş gibi beyanlarda bulunmanın veya bundan sonuçlar çıkarmaya çalışmanın ülkede yönetim sorumluluğu üstlenmiş hiç bir siyasetçinin başvurmayacağı bir yöntem olduğu ifade edildi.

Üzerinde siyaset yapılmaya çalışılan emniyet teşkilatının, geçmiş hükümet döneminde yıpratıldığını ve örselendiğini söyleyen Başesgioğlu, ‘‘Biz göreve gelir gelmez, yıpratılmış, üzerinde yoğun spekülasyonlar yapılan emniyet teşkilatını kendi gelenekleri içinde yeniden herkesin güven duyduğu bir teşkilat yapısına kavuşturmanın gayreti içinde olduk’’ dedi. Bundan geriye dönüşe izin vermeyeceklerini ifade eden Başesgioğlu, ‘‘Asayişin sağlanması ve terörle mücadelede büyük bir özveri ile çalışan Türk polisini siyasi polemik konusu yaptırmayacağız’’ dedi.

Başesgioğlu konuşmasına şöyle devam etti:

‘‘Verilmemiş hesaplarını tüm emniyet camiasının ardına sığınarak vermek, sözde onların hamiliğine soyunmak gibi ucuz kahramanlıklara itibar edilemez. Emniyet teşkilatının sözde hamilere ihtiyacı yoktur. Onlar gerçek gücünü Anayasa'dan, teşkilat kanunlarından, emrinde oldukları aziz millemizden almaktadırlar. Bu tür beyan sahipleri, muhalefeti Emniyet teşkilatının sırtından yapmaktan vazgeçerek ellerini bu teşkilat üzerinden çeksinler’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!