Akşener’den ‘AK Parti ile el sıkışma’ yanıtı: Kimseye yanlamıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Akşener’den ‘AK Parti ile el sıkışma’ yanıtı: Kimseye yanlamıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2024 07:00

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde AK Parti ile el sıkıştıklarına yönelik iddialara, “Eğer AK Parti ile bir el sıkışmamız olsa idi, bizden seçilip koşa koşa AK Parti’ye geçen milletvekilinin Eskişehir’den aday gösterilmesi mümkün olur muydu? Demek ki biz kimseye yanlamıyoruz” tepkisini gösterdi.

Haberin Devamı

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında CHP’nin Bilecik’teki belediye başkanlığını kaybetmesinin ardından başlayan tartışmalarla ilgili özetle şunları söyledi: “Eğer AK Parti ile bir el sıkışmamız olsa idi, bizden ayrılan, bizi çok üzen, bizi kandırmış hissettiğimiz bir milletvekilinin bizden seçilip, yani zamanını dahi en azından, yani onun şekil şartlarını daha yerine getirmeden, koşa koşa AK Parti’ye geçip, AK Parti tarafından alınıp, Eskişehir’den aday gösterilmesi mümkün olur muydu? Hele Meral Akşener’in Genel Başkanı olduğu bir siyasi partide. Anlaşma olsaydı böyle bir şey olabilir miydi? Basbayağı şahsıma hakarettir. Çünkü bu arkadaşımız temayülle gelmiş, ben koysam kendi kendimi hiç affetmezdim. Oradaki insanların kandırıldığı bir sistemden bahsediyorum. İnanıyorum ki Eskişehir dümenci bir insanı seçmeyecektir. 

Haberin Devamı

DEM VE HÜDAPAR

Demek ki biz kimseye yanlamıyoruz; ama yahu nasıl bir dünya bu, her iki tarafın da argümanları aynı. Bunların her birini ahlaksızlık görüyorum, gereğini yapmayan namerttir. İstediğiniz kadar zırlayın, hür ve müstakil olarak gidip bu ülkede üçüncü yolu açacağız. Hani her konuda biz suçluyduk. El sıkışın kardeşim, dürüst açık bir şekilde DEM ile el sıkışın. Sizin elinizi tutan mı var? Her yeri alın, görelim bakalım neymiş dünya. Bu seçimde sadece belediyeler değil, başka şeyler de oylanacak. Mesela DEM’e mahkûm olanlar mı? HÜDAPAR’a boyun eğenler mi? Yoksa, İYİ Parti’nin, dimdik duruşu mu?”

AKŞENER O KONUŞMAYI ANLATTI: ERDOĞAN TELEFONA GERİ DÖNDÜ

- Akşener, terör örgütü PKK’nın Pençe-Kilit Harekât bölgesinde saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la telefon konuşmasını da anlatırken, özetle şunları söyledi: “Her büyük terör hadisesinden sonra ilgili bakanlıkları ve Cumhurbaşkanı’nı bugüne kadar telefon ile aramışımdır. Bu defa da aynını yaptık. Mesela Milli Savunma Bakanı geri dönmedi ama Sayın Hakan Fidan ve Sayın Erdoğan geri döndüler, bilgi verdiler, öğrendim arkadaşlarıma bunu aktardım. MSB Bakanı halen dönmedi ama buna karşılık en hızlı şekilde ilk dönen Sayın Hakan Fidan. Gece aradığım için de sabah dönen Sayın Erdoğan. Bilgi aldım. Günlük siyasette birbirimizi kıyasıya eleştirebiliriz ama dış dünyaya karşı bu tür konularda elbette ortak bir tutum belirlemeliyiz.

Haberin Devamı

BİLDİRİ SAVAŞI ÇIKTI

Meclis’in ortak bir bildiri imzalamasını teklif ettik. Saadet Partisi, İYİ Parti, MHP ve AK Parti bizim teklifimize evet diyerek imza attı. Anlayamadığım bir biçimde çok da ayıpladığım bir biçimde bir bildiri savaşı çıktı. Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’un imzasıyla bir ortak tezkere Meclis’e sunuldu. Herkes fikrini söyledi. İlginç bir biçimde ayrı bildiri yayımlayanların hepsi bu tezkereyi destekledi. Soru şu: Karın ağrısı İYİ Parti miydi? İYİ Parti’nin hür ve müstakil olarak seçime girmesi miydi?”

Akşener’den ‘AK Parti ile el sıkışma’ yanıtı: Kimseye yanlamıyoruz

YENİ ADAYLAR AÇIKLADI

Akşener partisinin dünkü grup toplantısında bazı belediye başkan adaylarını da açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!