Akşener: Sonuçları bizi ilgilendiriyor

Güncelleme Tarihi:

Akşener: Sonuçları bizi ilgilendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2023 07:00

Trabzon’da belediye başkan adaylarını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bağımsız seçimlere katılma kararlarına ilişkin, “Bu kararın millet nezdinde sonuçları bizi ilgilendiriyor. Bunun doğruluğuna, eğriliğine kim karar verecek? Milletimiz verecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, dün Trabzon’da partisinin il başkanlığını ziyaret etti, Teşkilat Buluşması’na katıldı. Akşener, büyükşehir belediyesi ve kesinleşen ilçelerin belediye başkan adaylarını açıklarken konuşmasında özetle şunları söyledi:

9 SAAT KONUŞTUK

”Biz İYİ Parti olarak bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Onun için kurulduk, onun için bu eziyetli yolu, yürüyoruz. Mesele şu; kararı milletimiz verecek. Biz bir karar aldık. 9 saat konuştuk. Ne bir belediye başkanına ne Cumhuriyet Halk Partisi’ne en küçücük bir haksızlık, hakaret, incitici kelime sarf etmeden, kendi aramızda konuştuk ve biz bu seçimlere nasıl gitmeliyiz, dedik. Ben bir tek kelime etmedim. Sadece söz verdim. Arkadaşlarım 14 kişi evet dedi işbirliğine, 35 kişi hayır dedi. Sonuç itibarıyla böyle bir karar çıktı. Gizli oy kullanıldı, kimse kimseye baskı yapmadı.

Haberin Devamı

 Bu kararın millet nezdinde sonuçları bizi ilgilendiriyor. Milletimiz bu kararımıza teveccüh ederse gereğini yapacak, adaylarımız seçilecek. Yanlış yaptın ey Meral Akşener ve İYİ Parti diyorsa onun da sorumluluğunun tamamı bu karşınızda duran kişiye ait. Elbette baş üstüne milletim diyeceğiz. Ama anlayamadığım, hem Cumhur İttifakı’nı destekleyenler hem Cumhuriyet Halk Partisini desteklediğini iddia edenler, 24 saat küfrediyorlar.

BİZE PARMAK SALLAYANLAR

Biz ülkemiz adına yeteri kadar fedakârlık yaptık, yeteri kadar gayret sarf ettik. Şimdi kendi başımıza hür ve müstakil olarak seçime gitmek istiyoruz. Bunun kararına, doğruluğuna eğriliğine kim verecek?

Milletimiz verecek. Arkadaşlar niçin milletin kararına bu kadar müdahale etmeye kalkışıyorsunuz?   

Bu kafayla gidersin askere, göreceğiz nasıl alacaklar tezkere.”

KİMLER ADAY

Akşener, Trabzon’da belediye başkan adaylarını duyurdu: Muhammet Erkan (Trabzon Büyükşehir), Mustafa Bıyık (Yomra), Ayhan İşçi (Çaykara), Turan Konak (Maçka), Ayhan Pala (Ortahisar), Faruk Beldüz (Şalpazarı).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!