Aksaray'da 2 günde 2 bin kişi hastanede

Güncelleme Tarihi:

Aksarayda 2 günde 2 bin kişi hastanede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 09:08

AKSARAY’da iki gün içerisinde henüz belirlenemeyen nedenle mide bulantısı, karın ağırısı şikayeti ile hastaneye başvuranların sayısı bin kişiyi aştı. İl dışında olmasına rağmen gelişmeleri yakından takip eden Aksaray Valisi Sebati Buyuran, gece hastanelere yoğun bir başvuru olduğunu ve Sağlık Müdürlüğü yetkililerin uyarısı ile tedbiren suyun kaynatılarak içilmesi tavsiyesinde bulundu. Belediye yetkilileri ise suyun temiz olduğu iddiasında bulunarak halkıns güvenle içebileceğini savundu.

Haberin Devamı

HASTANELER DOLDU

Aksaray’da dün başlayan ve henüz nedeni belirlenemeyen mide bulantısı ve karın ağırısı şikayeti hastanelere başvuranların sayısı bini aştı. Gece geç saatlerden itibaren hasta sayısında büyük artış olması nedeniyle hastanelerde yatak sıkıntısı yaşandı. 3’ü özel 5 hastane, 6 sağlık ocağı ve 3 polikilinikte tedavi altına alınan hastalardan bazıları da serum takılarak evlerine gönderildi. Özellikle Aksaray Devlet Hastanesi’nde yatak sayısının yetmemesi üzerine hastalar, hastane bahçesi ve kolidorlarda tedavi edilmeye çalışıldı. Kollarına takılı olan serumlarla uzun süre hastane bahçesinde bekleyen hastalar ilginç görüntü oluşturdu.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI İL DIŞINDA

Bu arada Vali Sebati Buyuran'ın izni nedeniyle Adana'da, Belediye Başkanı Nevzat Palta'nın resmi ziyaret için Suriye’de ve Sağlık Müdürü Akın Sütemen'in de seminer nedeniyle Antalya’da olduğu öğrenildi. Ancak Aksaray Valisi Sebati Buyuran izinli olmasına rağmen, gelişmeleri Vali vekili, belediye başkan yardımcısı Sağlık müdürlüğü yetkilileri ile ilgili ler tarafından oluşturulan kriz masasından takip ediyor. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Vali Buyuran özellikle saat 22.00'dan sonra hasta sayısında çok büyük bir artış olduğunu ve kısa sürede 500'ü aşkın kişinin hastanelere geldiği bilgisinin kendisine ulaştığını söyledi. Vali Buyuran, Sağlık Müdürlüğü yetkililerin uyarısı ile tedbiren suyun kaynatılarak içilmesi tavsiyesinde bulundu.

Haberin Devamı

Aksaray Belediye Başkan Vekili Sadi Özdil ise “Sularımız temiz. Tahliller temiz çıktı. Endişeye gerek yok” dedi.

VALİ YARDIMCISI YILMAZ: ‘SUYU KAYNATARAK İÇİN’

Hasta sayısının artması üzerine Aksaray Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Aksaray Devlet Hastanesi’ne gelerek, hastane başhekimi Mustafa Yordam’dan hastaların sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Vali Yardımcısı Yılmaz, “Sabah saatlerinden itibaren 776 kişi mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetiyle Aksaray Devlet Hastanesi'ne başvurmuştur. Büyük çoğunluğu ayakta tedavi görmüştür. Bir kısmı ilaç verilerek, serumla tedavi edilmiştir. Aksaray Devlet Hastanesi'nde şu an 10 kişi tedavi altında tutulmaktadır. İçme suyu konusunda araştırmalar, çalışmalar yapıldı. Eldeki verilere göre, suda herhangi bir anormallik, olumsuz bir konu olmamakla birlikte, vatandaşlara içme suyunu kaynatarak içmelerini öneriyorum. Bu konu önem arz ediyor. Bunun yanında kişisel hijyene de özen göstermek gerekiyor. Sağlık Bakanlığı'ndan bir heyet gelerek inceleme yapacak” şeklinde konuştu.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!