Akşam oldu ve bizi yine hüzünlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Akşam oldu ve bizi yine hüzünlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2008 00:00

"Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine" şarkısının ünlü bestecisi Türk Sanat Müziği sanatçısı Semahat Özdenses 95 yaşında vefat etti.

Meme kanseri nedeniyle bir süredir Kartal Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Özdenses, yaklaşık 3 yıldır Ünal Huzur ve Özel Bakım Evleri’nde kalıyordu.

Uzun yıllar Ankara Radyosu’nda ses sanatçısı olarak görev yapan Özdenses, Uşşak makamında "Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine" ve "Her Mevsim İçimden Gelir Geçersin" Hüzzam makamındaki "Dün Gece Mehtaba Daldım" adlı şarkılarıyla adını altın harflerle Türk musikisi bestekárları listesine yazdırdı. Özdenses’e, Nisan ayında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından huzurevinde "Kültür ve Sanat Hizmet Ödülü" takdim edilmişti.

MESAM’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Özdenses için Maltepe Merkez Camisi’nde ikindi vakti cenaze namazı kılınacak. Özdenses’in cenazesi daha sonra, Kurtköy Şıhlı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Semahat Özdenses eserleri
/images/100/0x0/55eb140bf018fbb8f8a99c0c


Semahat Özdenses’in unutulmazlar arasına giren eserleri şunlar:

Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine, Her Mevsim İçimden Gelir Geçersin, Gönül Hasretle Giryandır,

Şarkılarla Anlat ki Beni Rûhundaki Esrára Gireyim, Dün Gece Mehtaba Dalıp Hep Seni Andım, Zaman İçinde Ömür Bir Gün Gibi Çok Kısa, Bitmeyen Bir Gecenin Sabahında Uyandım, Ağla Sevdiceğim Gül Ruhlerinden, Dile Yádın Gelir Bakınca Ay’a, Kader Ayırsa Bile Hayálimden Gitmedin, Mahzûn Kalbim Günden Güne Aşkınla Eriyor, Mızrabından Dökülen Nağmede Kaldı Bu Gönlüm, Öyle Bakma Güzel Gözlüm, Sensiz Doğar Gün Batar, Sonmuş Bu Gidiş Dönmedi Hicran Seferinden, Can mısın Cánán mısın Söyle Allah Aşkına, Son Hátıranın Üstüne Ben Hicranla Eğildim, Uyutmaz Kimseyi Sensiz Benim Feryád-ü Efgánım, Sevgilim Sevgilim Yanımda mısın, Yücelse Arşına Rûhum Senin Kemálindir, Bir Láhzada Sevdim Seni Sevgili Gel Geliver, Ne Bir Dost Ne Yabancı Kimseden Bir Nefes Yok, Hastayım Zevk-u Safádan Uzak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!