AKP'lilerden Yeşil Kart iptaline farklı yorum

Güncelleme Tarihi:

AKPlilerden Yeşil Kart iptaline farklı yorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2008 15:28

ADANA Valisi İlhan Atış'ın bir süre önce söylediği “Polise taş atan çocukların ailelerinin yeşil kartı iptal edilecek” sözlerine 2 Adana AKP milletvekili farklı görüş belirtti.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkan Yardımcısı AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın ile partinin Genel Başkan Yardımıcısı Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet arasında görüş ayrılığı ortaya çıktı. Küçükaydın, ailelerin çocuklarına sahip çıkmasının gerektiğini belirterek, “Muhteşem bir karar. Vali ‘Çocuklarına sahip ol arkadaş, çocuklarını sokaklara salma, terör örgütüne teslim etme, bugün taş atan yarın polise, jandarmaya kurşun atar’ diyor. Vali'nin arkasındayız” derken, Fırat, “Hakları ortadan kaldırmak mümkün değil” dedi.

AKP'nin Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi 3'üncü Olağan Genel Kurulu'nda konuşan TBMM İçişleri Komisyonu Başkan Yardımcısı AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın ile partinin Genel Başkan Yardımıcısı Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet arasında görüş ayrılığı ortaya çıktı. Küçükaydın, yıllarca Diyarbakır'da Vali yardımcılığı yaptığını belirtip, Vali Atış'ın kararını destekledi.

Küçükaydın, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e de göndermede bulundu. Küçükaydın, ailelerin çocuklarına sahip çıkmasının gerektiğini belirterek, “Muhteşem bir karar. Çünkü Vali ‘Çocuklarına sahip ol arkadaş, çocuklarını sokaklara salma, belli terör örgütüne teslim etme, bugün taş atan yarın polise, jandarmaya kurşun atar’ diyor. Vali'nin kararı hoşuna gider gitmez. Vali'nin kararının arkasındayız. Arkasında durmak zorundayız. Bu silah ruhsatı verirsiniz, silahı meskun mahalle ateş ederse ruhtasını iptal edersiniz. Bu da böyle bir şeydir. Eğer kararda bir aykırılık olursa, onu da yine yargı değiştirir. Valilerimizin böyle bir yetkisi vardır. Bana göre bu olayları birilerinin frenlemesi gerekir” dedi. Küçükaydın, İl İdaresi kararına göre, Vali’nin aldığı kararlara Başbakan ve bakanların müdahil olamayacağını da savundu.

Dengir Mir Mehmet Fırat ise terör olayları ve alınan önlemleri anlattıktan sonra Sosyal Güvenlik yasası çıkararak, 18 yaşına kadar herkesin devletin himayesi altında olduğunu belirtip şunları söyledi:
“Bu hakları ortadan kaldırabilmek malesef mümkün değil. Yerel ve merkezi yönetimde iktidarız. Bizim şiarımız belli, biz yaradanı yaradandan ötürü seviyoruz. Bu memleketin her çakıl taşının 70 milyon sahibidir. Hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü yoktur.

Hiçkimse Türkiye'nin bölgeler üstünde bir üstün mülkiyet hakkına veya üstün yurtseverlikte bulunma hakkına sahip değil. AKP şiarının içerisinde bu yoktur. Bundan sonra da devam edecektir. Çünkü terör örgütü AKP'den korkuyor. AKP, Güneydoğu ve Doğu'da 22 Temmuz'da Türkiye ortalaması olan yüzde 47'nin çok üzerinde yüzde 52 oy almıştır. Biz oradaki insanları ayrırak, oradaki insanları kendimizden bir parça olarak, hizmet götürüp, onlara aidiyet duygusunu kazandırdığımız için bu kadar belediyeyi, milletvekili ve oyu aldık” dedi.

Fırat, terör örgütünün amacının, ayrı ırklardan, ayrı etnik kökenlilerin, biraraya gelemeyeceğini, aynı inancı paylaşamayacığını ve ayrılığın keskinleştirilmesini istediğini ileri sürdü. Fırat daha sonra şöyle dedi:
“Ben böyle ayrımlara gelemem. Ben akıllıyım, ben devlet idare ederim, ben böyle basit oyunlara gelemem. Başbakanımızın da yaptığı budur. Bu oyuna gelmeyiz. Olabilir Van’da 20 bin kişiye başbakan hitap ederken, başbakanımız, bir avuç zavallı bir sokağın içerisinde lastik yakalabilir. Hiç beni ilgilendirmiyor. Ben onların yok edilmesi gereken kitle olduğuna inanmıyorum. O kitle daha fazlaydı, biz geldikten sonra azaldı. Yarın onlar da doğruyu bulup, bu saflarda yerini alacaktır.”

BAYKAL'I KAÇAKÇILARIN AVUKATLIĞIYLA SUÇLADI

Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Lideri Deniz Baykal'a da yüklendi. Baykal'ın yasaklı olup, avukatlık yaptığı dönemde tarihi eser kaçakçılarının avukatlığını yaptığını ima etti şöyle dedi:
“Başbakan bunu eşiyle birlikte malvarlığı yasasındaki normlara uygun olarak açıkladı. Başbakanlık internet sitesine koydu. 2008 ’de de yeniledi. O sitede bunu görebilmek mümkün. Sayın Baykal bütün ısrarlara rağmen, malvarılığını açıklamaktan kaçıyor. Malvarlığın formatı bellidir. 10 tane gayrimenkulüm var, 10 tane arsam var, bu arsanın nerede ve kaç metrekare olduğunu bildirmen gerekiyor. Bilmiyorsan git Başbakanlık sitesine gir öğren. Ziynet eşyasını da göstermek zorundasın. Yalnız kendininki açıklamakla olmaz, eşinin, bakmakla yükümlü olduğun çocuğun varsa aynı anda açıklamak zorundasınız. Ben bunu söylüyorum, o bana ’başbakanla beraber dokunulmazlıkları kaldıralım’ diyor. Diyorsunki, benim malvarlığımda iki arazi hariç bunları mirasla aldım. Diğerlerini de yasaklı olduğum dönemde avukatlıktan elde ettim. Çok harika, çok güzel bir şey.
Çünkü en kısa yoldan servetinizin kaynağını bulabilme imkanına sahipsiniz, çünkü avukatlar serbest meslekler yasasına göre beyanneme veriyor. O zaman bir soru daha soruyorum. Sayın Baykal, ’Hangi yıldan hangi yıla kadar avukattınız? Hangi vergi dairesine kayıtlıydınız? Bu dönem içerisinde, ne kadar gelir beyan ettiniz?, Ne kadar vergi ödediniz?’ Halen cevap alamadık. O zaman ben de yeni bir soru daha ekliyorum; Bu dönemde kimlerin avuktalığını yapıp, kimleri savundunuz? Sakın ola, Elmalı hazinelerini kaçıran kaçakçıları savunmuş olmayasınız? Sonra zorla yurtdışından getirilip tutuklanmışlardı. Ben inanmıyorum ama çıkın bunu halka söyleyin. Anamuhalefet partisinin lideri pozisyonunda olan kişinin bu nevi kirli davalara girmeyeceği kanısındayım.”

Fırat, CHP'lilerin bu açıklamalarından sonra kendisine saldıracaklarını da ileri sürerek, “Yine benim ne afyon kaçakçılığım kalır, ne bilmem neyim kalır.. Çamur atabilme bunların temel özellikleridir. Cevap veriyorsunuz, dönüyorsunuz, başka bir şey söylüyorlar. Sağolsun, tarafsız bağımsız medyamızda oldukça bu konuda tarafsız davrandığı için dert anlatabilmek oldukça zor. Ama önemli değil. Bu sorulara cevap versinler, istedikleri kadar iftira etmekte özgürler. Ama bu sorularıma cevap vermedikleri zaman, her ilçe kongrelerinde, sonra il kongrelerinde bu soruları gündeme getireceğim. Bunun dokunulmazlıkla ilgisi yok. Vatandaşlarımız buna dikkat etsinler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!