AKP'li vekilden 'badminton' şovu

Güncelleme Tarihi:

AKPli vekilden badminton şovu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2007 15:36

TBMM ilginç bir basın toplantısına evsahipliği yaptı. AKP Isparta Milletvekili Emin Bilgiç, Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Isparta’nın badmintonun merkezi olacağını belirterek, bu sporun tüm Türkiye’de yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını söyledi. Belediyelere “binalar arasındaki duvarları yıkın, spor alanları açın” diye seslenen Bilgiç ve Federasyon Başkanı Özmekik, basın toplantısında iki yuvarlak raket ve bir yönü tüylü mantar topla oynanan badminton gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

AKP Isparta Milletvekili Bilgiç ve Badminton Federasyonu Başkanı Özmekik, düzenledikleri ortak basın toplantısında badminton sporu ve Haziran ayında Isparta’da yapılacak Badminton Şampiyonası hakkında bilgi verdiler. Isparta Milletvekili Bilgiç, Isparta’nın Türkiye’nin alternatif sporların başkenti haline geldiğini belirterek “ilimizde alternatif sporları daha da geliştirmeye çalışıyoruz. 10 bin kayakçıyı eğitiyoruz, 10 bin çocuğa yüzme kursları veriyoruz. Salon ve Çim hokeyi çalışmalarını başlattık” dedi. 7-8-9 Haziran’da Isparta’da 200 sporcunun katılımıyla Badminton Şampiyonası gerçekleştireceklerini belirten Bilgiç, badmintonun özellikle bayanlar için ideal bir spor olduğunu söyledi. Bilgiç, büyükşehir belediye başkanlarına “mahallelerde evler arasındaki duvarları yıkın, spor alanları açın” diye seslendi.

Toplantıda Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik de, “Aile Badminton” turnuvası hazırladıklarını ve her mahallede badminton tanıtımı yaptıklarını söyledi. Özmekik, 22-23 Haziran’da 22 cezaevinin katılımıyla Türkiye Şampiyonası yapılacağını da kaydetti.

Basın toplantısının ardından, Isparta Milletvekili Emin Bilgiç ve Federasyon Başkanı Özmekik, bir süre badminton oynadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!