AKP'li vekil Vali'nin odasını bastı iddiası

Güncelleme Tarihi:

AKPli vekil Valinin odasını bastı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2006 13:06

AKP Mardin Milletvekili Selahattin Dağ'ın, Mardin İl Özel İdaresi Genel Sekreterinin Vali Yardımcısına bağlanmasına kızarak, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın odasını basıp, Vali ile sert biçimde tartıştığı iddia edildi.

AKP Mardin Milletvekili Mehmet Beşir Hamidi'nin amcasının oğlu olan Mardin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Hamidi, il özel idaresi ihale ve işlemlerinde AKP'li il genel meclisi üyeleri ile AKP Mardin teşkilatından aldığı talimatlar doğrultusunda çalıştı. Özellikle AKP'li Dağ'ın ağabeyi Abdurrahman Dağ aşırı müdahaleleri sonucu Vali Kılıçlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamidi'yi uyardı. Vali, Hamidi’ye, "kendisinin kamu görevlisi olduğunu, talimatları kendisinden alacağını" hatırlattı. Vali Kılıçlar, bu uyarının ardından Genel Sekreter Hamidi'yi bir vali yardımcısına bağladı ve yetkilerini sınırladı.

Bu görev değişikliğinden sonra İl Özel İdaresi Sekreteri Hamidi, durumu AKP'li Milletvekili Selahattin Dağ'a iletti ve iş yapamadığı, gerekli kamu hizmetlerini yerine getiremediği konusunda şikayetçi oldu.

Bunun üzerine bölgede bulunan AKP'li Milletvekili Selahattin Dağ yanında birkaç kişiyle birlikte, il genel meclisi üyeleriyle görüşme halinde bulunan Vali Kılıçlar'ın makam odasına geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre burada Vali ile Dağ arasında fiziki boyuta ulaşan sert tartışmalar yaşandı. Oda da bulunan il genel meclisi üyeleri ile konukların araya girmesiyle birlikte ortam yatıştı. Vali'nin de "Burası devlet makamı ben kimseden talimat almam, odamı terk edin" diye Dağ'a çıkıştığı, AKP'li Dağ’ın ise, "Seni biz getirdik bu makama. Aldırmasını da bilirim?" diyerek, sert sözler sarfettiği öne sürüldü.

Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan bu olaydan sonra Vali İstanbul'daki bir toplantıya katılmak üzere ilden ayrıldı. Milletvekili Dağ ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile görüştü. İddialara göre, Aksu, Dağ'ı Ankara'ya çağırdı ve burada da yüz yüze görüştü. Bu görüşmeden Vali ile Dağ arasındaki sorun giderildi.

VALİ REDDETTİ, DAĞ DOĞRULADI

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, ANKA'nın olayla ilgili soruları üzerine Selahattin Dağ ile arasında herhangi bir tartışma yaşanmadığını savundu. Dağ ve beraberindekilerin kendisine "nezaket" ziyaretinde bulunduğunu söylemekle yetindi. Vali Kılıçlar, "Basmaya değil, teşekkür etmeye geldiler. Odamı niye bassınlar. 10 gündür Mardin'deydiler. Yaptığımız hizmetler için geldiler teşekkür ettiler" dedi.

Ziyaret sırasında İl Genel Meclisi Üyeleri'nin ve muhalefet üyelerinin de bulunduğunu ifade eden Kılıçlar, "özel işler" ile ilgili iddiaların doğru olmadığını belirtirken, ziyarette Genel Sekreterin çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Kılıçlar, "Olay diye bir şey yok. Aramızda bir gerginlik yok. Beni herkes şikayet edebilir ama ben sayın milletvekillerinin böyle bir şey yaptıklarını düşünmüyorum" diye konuştu. Kılıçlar şöyle devam etti:

“Valiliği kim basabilir, orası devletin temsil edildiği bir yer. Basma olsa milletvekili gelir 15 tane adamıyla basar. Kendisinin yanında sadece kardeşi vardı. Onlar geldikten sonra da bizim 8-10 tanede İl Genel Meclisi üyemiz beni ziyarete gelmişlerdi. Yani beraber gelmedi onlar. Ankara'ya döneceklerdi teşekkür ettiler gittiler."

VEKİL DAĞ: "TARTIŞTIK"

Öte yandan AKP Mardin Milletvekili Selahattin Dağ, iddialar üzerine Anka'ya açıklamalarda bulunurken, Vali Kılıçlar'la tartıştıklarını doğrularken, tartışmaya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Hamidi'nin Vali Yardımcılığına bağlanmasının neden olduğunu söyledi. Dağ, Hamidi'nin Vali Kılıçlar'a "Sizle direkt çalışsam daha faydalı olurum" dediğini ifade ederken, bunun üzerine Vali ile görüştüklerini kaydetti.

Vali Kılıçlar'ın Mardin'e güzel hizmetler yaptığını belirten Dağ, Köy Hizmetleri'nin çalışmalarıyla ilgili sıkıntılar bulunduğunu ve yöre halkının şikayetleri üzerine bu konuları da Kılıçlar'la görüştüklerini kaydetti. Vali'ye çalışmaların hızlandırılması için fikirlerini söylediklerini kaydeden Dağ, "İnsanlara daha iyi hizmet gitmesi için milletvekillerinin Vali ile konuşması kadar doğal bir şey olamaz. Aramızda bir anlık tartışma yaşandı. Konuyu anlatmak istedim" dedi.

Kılıçlar'ı İçişleri Bakanı Aksu'ya şikayet etmediğini öne süren Dağ, "Sayın Vali ile konuşurken kendisini Valilik makamının sorumluluğunu bilmeye davet ettim. Herkes sorumluluğunu bilmeli" dedi.

Dağ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ile kendisinin "özel ilişkileri" olduğu yönündeki iddiaların ise gerçek dışı olduğunu belirtirken, "Beni İl Özel İdaresi ile ne gibi bir ilişkim olabilir" diye sordu.

"DAĞ GİBİ VEKİL" POLİS DÖVMÜŞ

Öte yandan, Dağ'ın 2004'te kimlik soran ve üzerini aramak isteyen bir polisi dövdüğü ortaya çıktı. Dağ o dönem olayı, "Polis arkadaş bir yanlış yaptı, biz de affettik. Ben herkesten çok polisleri severim" diyerek yorumlamıştı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!